REGIO - Digitale expeditie in bibliotheken Pajottenland en Zennevallei

C21

REGIO - Digitale expeditie in bibliotheken Pajottenland en Zennevallei

Bib
EP

 De bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei kiezen de laatste jaren steeds vaker voor samenwerking. Ook voor de jeugdboekenmaand (1-31 maart) werden de handen wederom in elkaar geslagen. De bibliotheken uit deze regio willen zwaar inzetten op het gebruik van nieuwe media als smartphone, tablet, e-reader. Daarom werd een spel ontwikkeld, dat de bib bekijkt door digitale ogen. Dit maakt de bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei tot voortrekkers binnen de Vlaamse bibliotheeksector.

Voor het tweede jaar op rij kunnen kleine en grote avonturiers tijdens de jeugdboekenmaand in de bib terecht voor een digitale ontdekkingsreis. Via smartphone of tablet gidsen een handvol vragen de bezoekers doorheen het veelzijdige land dat we “bibliotheek” noemen. Onderweg valt er heel wat te beleven: verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die de verbeelding prikkelen. Deelnemers leren op die manier heel wat moois kennen in de bibliotheek en verkennen tegelijkertijd ook het thema van de jeugdboekenmaand “M/V/X – Je bent wie je bent”.

De digitale expeditie duurt zo’n 20 minuten en is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar (best onder begeleiding van een ouder).

Deelname aan de expeditie is gratis! Meer nog: alle deelnemers ontvangen een fijne attentie en wie alle vragen correct beantwoordt, maakt kans op een mooie prijs.

Wie geen tablet of smartphone heeft, kan er eentje lenen in de bib voor de duur van de expeditie. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief