REGIO - Weer 14 nieuwe ambassadeurs voor Pajottenland en Zennevallei

C21

REGIO - Weer 14 nieuwe ambassadeurs voor Pajottenland en Zennevallei

Streekambassadeurd
Foto ingezonden
 

 Opnieuw mogen veertien ondernemers uit onze regio zich  ‘ambassadeur van het Pajottenland en de Zennevallei’ noemen. Dit jaar gingen al een twintigtal producenten, horecabedrijven en dienstenaanbieders aan de slag met het streekmerk. Bij het volgen van de minicursus over de streek worden ze beloond met het intussen bekende groene gevelbordje.

“We organiseerden dit jaar meerdere netwerkmomenten voor bedrijven uit de diverse sectoren van de plattelandseconomie”, vertelt Jos Huwaert, coördinator van Pajottenland+. “Die overlegmomenten waren nodig om de ondernemers onze plannen en projecten voor de komende jaren voor te leggen. Die draaien vooral rond het bruegeljaar 2019. De netwerkmomenten gebruiken de bedrijfsleiders ook om met collega’s te overleggen of om met mekaar afspraken te maken. We merken dat samenwerking loont.”    

“Als ondernemers met het streekmerk aan de slag gaan dan bieden we hen de streekcursus over het Pajottenland en de Zennevallei aan”, gaat projectmedewerker Katrien Meersseman verder. “Zo kunnen de ondernemers aan hun klanten vertellen wie de naam Pajottenland heeft bedacht, en waar de naam eigenlijk vandaan komt. Voor producenten die rondleidingen geven, en ook voor horeca-uitbaters en logiesaanbieders is dat interessante informatie. Verder verklaren we ook de bekende 3 B’s: Bruegel, (lambiek)bieren en het Belgisch trekpaard. Drie thema’s die uniek zijn voor onze regio. Ten slotte voegen we er ook nog een stukje geschiedenis aan toe.”

Met deze veertien nieuwkomers is een volgende stap gezet in de opbouw naar samenwerking in het Pajottenland en de Zennevallei. De nieuwe ambassadeurs zijn Jannick Bellemans uit Kester, Gastenverblijf Wisteria uit Herne, Brokantie uit Roosdaal, Bakkerij Verlot uit Affligem, Het Geel Genot uit Ternat, Zoete Potjes uit Schepdaal, Wijndomein Dappersveld uit Elingen, de Kunsthoeve in Bever, Ground Control uit Pepingen, hotel-restaurant Alsput uit Halle, Volkscafé De Cam uit Gooik, Pajot Experience uit Oetingen, ‘t Kreukeltje uit Oetingen, Confiserie Pascaline uit Lembeek/Sint-Genesius-Rode.

“Onze landelijke economie heeft het dezer dagen niet makkelijk. En daarom is het belangrijk om met onze streektroeven kansen te scheppen voor producenten, horeca- en logiessector. En gelukkig laat het bruegeljaar ons toe een aantal nieuwe initiatieven te ontwikkelen, onder meer via plattelandsprojecten ”, besluit Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief