REGIO - Politie rolt bende op die gestolen auto's naar Afrika verscheepte

C21

REGIO - Politie rolt bende op die gestolen auto's naar Afrika verscheepte

Image006
 
Image004
Image010
Image002
 
Image008
 

De Politie rolde vandaag een bende op die gestolen auto's naar Afrika verscheepte.Er werden 8 verdachten van hun vrijheid beroofd en 5 gestolen voertuigen in beslag genomen. Vier personen werden deze ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel.

De Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde ging, met bijstand van verschillende politiediensten, over tot de uitvoering van 12 huiszoekingen in Vlaams-Brabant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Waals-Brabant en Bergen.  Het onderzoek, dat werd gevoerd in opdracht van het parket van Halle-Vilvoorde handelt over een criminele organisatie die zich bezig houdt met de export van gestolen voertuigen naar verschillende Afrikaanse landen.

De gestolen voertuigen bleken hoofdzakelijk afkomstig van recente diefstallen in België en Frankrijk maar ook uit Duitsland, Spanje en Nederland. In samenwerking met de Car Crime Unit van de  scheepvaartpolitie te Antwerpen werden sedert november 2017 in totaal 37 gestolen voertuigen geïntercepteerd die zich in containers en aanhangwagens bevonden, klaar voor verscheping. Het ging om waardevolle en vrij recente voertuigen, vooral terreinwagens van het merk TOYOTA. 

 

Bij de huiszoekingen op 08/03/2018 werden 8 verdachten van hun vrijheid beroofd en werden nog eens 5 gestolen voertuigen in beslag genomen. Vier personen werden deze ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel, het gaat om een 44-jarige man uit Kameroen, een 38-jarige man uit Benin, een 38-jarige man uit Guinee en een 43-jarige man uit Congo. Ze zijn woonachtig te Dilbeek, Wemmel, Merchtem en Sint-Gillis. Ze werden alle vier onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief