Michel van Rhijn uit onze REGIO stelt ‘Encounter of Emotions’ voor

C21

Michel van Rhijn uit onze REGIO stelt ‘Encounter of Emotions’ voor

Editiepajot_regieo
Foto © Michel van Rhijn
 
Editiepajot_regieo
Foto © Michel van Rhijn
 
Editiepajot_regieo
Foto © Michel van Rhijn
 

Encounter of Emotions is zowel een tentoonstelling als een boek. Het is de emotionele ontmoeting van artiesten met een fotograaf. Met zijn foto's wil hij de emotie die de artiesten op scène beleven weergeven met een sterk emotioneel beeld. De tentoonstelling zal plaats vinden in Café Bizon te Brussel van 21 april tot 15 juni. Je vindt er de mooiste afdrukken op aluminium van oa. artisten als Roland, K's Choise, Triggerfinger, Gregory Porter en Arno.

Op 21 april, tijdens de openingsavond kan je proeven van twee optredens. Om 19 uur de mannen van ‘Some People’, twee jongens van amper 20 jaar, maar met veel talent. Ze hebben elkaar leren kennen aan het ‘Antwerp Luthery School’ te Boom. Quentin kennen we nog van bij Bosum, hij zingt en is de gitarist van dienst. Matis maakt het mooie weer bij Bluebird, je vindt hem regelmatig in de Missy Sippy te Gent, hij en zijn harmonica zijn onafscheidelijk. Het tweede concert om 21 uur is ééntje om je vingers van af te likken, Bill Barrett uit de USA is een authentieke blues-man.

Michel van Rhijn: “De tentoonstelling wordt begeleid door het boek ‘Encounter of Emotions’, die een nog bredere kijk moet geven op mijn werk als concertfotograaf. Bijzonder aan het boek is het drukprocedé nl. risografie, risografie is een modern, digitaal drukprocedé. Hier wordt een stencil gemaakt, maar in plaats van was en doek gebruikt een risograaf hitte om gaatjes in de stencil te branden. Hier wordt vervolgens de inkt doorheen geperst. Bij risografie wordt in principe één kleur per keer geprint. Hier ga ik uiteraard een stuk verder met de artiesten. Je vindt er niet alleen maar foto's van oa. Fisher Z, Channel Zero, Tom Odell, Skunk Anansie, Madness,... maar ook korte getuigenissen van enkele artisten. Denk maar aan het voorwoord van Alex Vanhee, photojournalist bij oa. Humo, De Persgroep,...”

Al heel mijn leven lang heb ik de passie van muziek in mij, maar zonder ook maar één noot te kunnen spelen. De laatste vijf jaar ben ik daarom op pad getrokken door de Belgische concertzalen en festivals met mijn fototoestellen. Na een stevige foto-opleiding aan Coovi in Anderlecht ben ik tewerk gegaan als free-lance fotograaf bij Keys & Chords en bij Concert-Monkey, twee online muziek-websites. Encounter of Emotions is mijn debuut en het resultaat van vijf jaar hard labeur. Wil je een handje toesteken om dit project tot een goed einde te brengen, dan kan je een gift doen via de volgende crowdfunding:

https://www.kisskissbankbank.com/encounter-of-emotions "

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief