Coyote heeft aandacht voor de flitsmarathon van vandaag woensdag 18 april

C21

Coyote heeft aandacht voor de flitsmarathon van vandaag woensdag 18 april

Coyote-gps-nav--europa-_2085_

In het kader van de flitsmarathon die nu woensdag 18 april wordt aangekondigd, wil Coyote eraan herinneren dat hun technologie gebruikers helpt om de geldende snelheidsbeperkingen beter te respecteren, zodat ze kunnen anticiperen op mogelijke gevaren op de weg. Zo kunnen ze hun rijgedrag preventief aanpassen. 

De risico's verbonden aan overdreven snelheid zijn welbekend. Coyote sensibiliseert gebruikers van hun systeem dan ook voortdurend via een nauwkeurige en goed leesbare weergave van de geldende snelheidsbeperkingen. Wie twijfelt, kan in één oogopslag zien wat de maximumsnelheid is.

Coyote-gebruikers vinden trouwens massaal dat dit nuttig is om overdreven snelheid te voorkomen. Zo gaf 95,8% van de Coyote-gebruikers in een online enquête bij 13 464 Belgen in 2017 aan (lees hier het volledige persbericht) dat ze de snelheidsbeperkingen beter konden respecteren dankzij het Coyote-rijhulpsysteem. 

Merk op dat bijna 97% van de meldingen door bestuurders te maken hebben met verstoord verkeer (vertragingen, ongevallen, wegversmallingen, spookrijders enz.) en dus niet met flitscamera's.

Begaan met verkeersveiligheid en partner van de overheid

De actieve rol die Coyote speelt op het gebied van verkeersveiligheid is ook de overheid niet ontgaan. Het is niet toevallig dat de Federale Politie rechtstreeks toegang heeft tot de Coyote-schermen. Sinds 2013 verspreidt de politie zo al duizenden waarschuwingsboodschappen verspreid over verschillende incidenten of potentiële risico's op de weg, zoals bv spookrijders.

Coyote werkt ook nauw samen met de federale en regionale mobiliteitsdiensten, door geregeld informatie over de verkeersstromen te verstrekken aan de lokale politie en aan steden zoals Gent, om hen te helpen de mobiliteit te verbeteren of ongevallen terug te dringen.

Wat verzekeringen betreft, tot slot, is de Coyote Community met maar liefst 1 370 000 abonnees momenteel de meest waakzame groep bestuurders van België, die wellicht het vaakst hun rijgedrag preventief aanpassen – iets wat ook verzekeringsmaatschappij ACTEL niet ontgaan is. Sinds 2017 biedt zij immers samen met B.BA een autoverzekering aan die exclusief voorbehouden is voor Coyote-abonnees, met kortingen tot wel 30% op de gebruikelijke tarieven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024

archief