'KUNSTEN BO!S DES ARTS' een feestelijke ontmoeting tussen Vlamingen en Walen

C21

'KUNSTEN BO!S DES ARTS' een feestelijke ontmoeting tussen Vlamingen en Walen

Dsc_8625__large_
 
Dsc_8609__large_
 
Dsc_8603__large_
 
Dsc_8612__large_
 
Dsc_8619__large_
 

Op 21 mei is er in het park van Lembeek de derde editie van 'Kunsten Bo!s des Arts', met dit evenement trachten de culturele centra van Halle, Beersel, Itter, Tubeke, Kasteelbrakel, Rebecq en het cultureel centrum van Waals Brabant om burgers aan te moedigen om de taalgrens over te steken en elkaar te ontmoeten in een feestelijke context.

Tijdens deze feestelijke en culturele ontmoeting tussen Vlamingen en Walen, wordt iedereen uitgenodigd om te wandelen door het park van Lembeek, waar 25 artiesten maar liefst vijftig voorstellingen en workshops aan het publiek voorstellen. In deze prachtige groene omgeving kan men dansen, concerten bijwonen, acrobaten en kunstenaars aanschouwen, enz...

Met dit evenement trachten de organisatoren de Nederlandstalige en Franstalige gemeenschap te verenigen door een artistiek parcours af te leggen langsheen de taalgrens.

In 2017 hebben maar liefst 4000 mensen deelgenomen aan 'Kunsten Bo!s des Arts' in het Hallerbos, dit jaar vindt deze derde editie plaats in het Kasteelpark van Lembeek. Verschillende artistieke ateliers hebben totems gecreëerd als bewegwijzering. Klein en groot zetten hun creativiteit en verbeelding in om u te begeleiden op de wegen van dit evenement.

Kom er de vierkante meter van Halle bezoeken !!! Een Belgische bezienswaardigheid zoals het Hellend vlak van Ronquières, de Ijzetoren, het Zwin of de Baraque Fraiture, deze enclave – niet Vlaams, niet Waals is gedoemd om te verdwijnen... De 2 bewakers ( 1 Waal en 1 Vlaming ) vertellen over hun geschiedenis en relatie als buren op deze vierkante meter.

Speciaal voor deze editie van Kunsten Bo!s des Arts wilden de organisatoren een voorstelling maken rond de clichés over Walen en Vlamingen. Deze voorstelling werd op maat gecreëerd door twee comedians, waaronder een Vlaming (David Galle) en een Waal (Alexandre Dewez). Voor deze allereerste samenwerking hebben zij gedurende twee maanden de stereotypen rond Vlamingen en Walen ontleed en vertaald naar een komische en tweetalige voorstelling die iedereen moet gezien hebben. Dit spektakel waarvan de premiere in Lembeek zal plaatsvinden op 21 mei, toert nadien langs evenementen en festivals in Vlaanderen en Wallonië.

Verder op het programma is er akoestische concerten, beeldende kunst, poëzie, comedy circus, theater, dans, animatie en acts voor kinderen. Alle opvoeringen zijn meermaals te bekijken tussen 13u en 18u. Voor het volledige programma kan men terecht op www.kunstenboisdesarts.be

Voor wie van al dat wandelen dorst of honger heeft gekregen is er een bar met lokale bieren van Brasserie Levebvre (Floreffe, Barbar, Manneken Pils) en Brouwerij Boon (geuze , kriek).

Foodtruck Ecorigine met producten uit de gemeenten Rebecq en Braine-le-Comte. Kaasschotels, plattekaas, taart “al djote”, garnaalkroketten. Alles voor de liefhebbers van de korte keten.Ter plaatse op te eten of om mee te nemen. Tijdens de middag kan men een pauze nemen bij Café Truk (Ittre), ze voorzien er zoetigheden en desserts, gemaakt van lokale producten.

Bereikbaarheid: Parking met pendelbus naar het park tussen 12u30 en 18u30 vanaf de parking van Colruyt – Edingsesteenweg 300, 1500 Halle. Toegang met de fiets en te voet (via het kanaal Brussel-Charleroi) en met de trein vanuit station van Lembeek.

Deze derde editie van Kunsten Bo!s des Arts vind plaats op maandag 21 mei van 13u tot 18u en de toegang is er gratis.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief