REGIO - Het leven van bomen ontrafeld door pop-up leesclub

C21

REGIO - Het leven van bomen ontrafeld door pop-up leesclub

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 
Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 
Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Het succesvolle boek ‘Het verborgen leven van bomen’ van Peter Wohlleben inspireerde zondag een 50-tal bomenliefhebbers.  Op uitnodiging van de werkgroep ‘Literatuur in de Regio’ ging Bart Backaert, hoofd van de Groendienst van Aalst, in op een aantal thema’s uit het boek: de geurtaal van bomen, hun onderlinge vriendschappen en de ondergrondse communicatie via schimmels en zwammen. Na de theorie volgde in het Provinciedomein van Huizingen een praktijkwandeling in samenwerking met de natuurgidsen Zuidwest Brabant. Het gebeuren werd afgerond met een welverdiend hapje en drankje.

Sonja Van Cutsem: “Sinds vorig jaar organiseren we twee maal per jaar met de ‘Werkgroep Literatuur in de Regio’ een pop-up leesclub. Dan bespreken we telkens een interessant, actueel informatief boek. De meeste bibliotheken in onze regio hebben een eigen leeskring waar meestal een literair werk wordt besproken. Met deze nieuwe formule bereiken we een ander publiek. Dankzij het gevarieerde aanbod en de speciaal uitgezochte locaties zijn onze pop-ups altijd volzet.

Na drie geslaagde edities kiezen we in het najaar opnieuw voor een totaal ander thema. Het boek ‘Het dienstmeisje van Degrelle’  van Simone Korkus speelt zich gedeeltelijk af in Sint-Genesius-Rode en vertelt op indringende wijze hoe de zus van Leon Degrelle Joodse dienstmeisjes bij zich liet onderduiken. Een heel verrassende en boeiende geschiedenis. Afspraak op 25/10 in de bibliotheek van Sint-Genesius-Rode.”

Voor meer info : www.leesclub.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief