REGIO - Molendag 27 mei 2018: Op zoek naar de molens van het Pajottenland

C21

REGIO - Molendag 27 mei 2018: Op zoek naar de molens van het Pajottenland

Affiche_molendag_2018
 

Wist jij dat er vroeger meer dan 100 molens waren in het Pajottenland? En dat er vandaag nog maar drie molens actief zijn? Ga samen met het gezin op zondag 27 mei 2018 op ontdekking in de streek! Ontdek de verdwenen molens via allerlei wandel- en fietstochten, tentoonstellingen of workshops. 

 

In het project ‘Water en Wind’ gaat de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei op zoek naar de geschiedenis van de molens in onze streek. Op 27 mei 2018 worden in Lennik, Dilbeek, Roosdaal, Gooik, Herne, Bever en Galmaarden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

 

In Lennik en Dilbeek ontdek je aan de hand van een tentoonstelling de geschiedenis van de Lennikse molens en de Pedemolen. Je kan er deelnemen aan een wandeling met gids en ook vrij wandelen en fietsen. In de Pedemolen kan je op de maaldag  zien hoe een watermolen werkt. 

 

Benieuwd hoe een dag in het leven van een molenaar eruit ziet? Kinderen leren in Galmaarden samen met molenaar Hubert van de Heetveldemolen de kneepjes van het vak. Je kan ook leuke molenspelletjes spelen op het binnenplein of de molens van Galmaarden ontdekken per fiets of te voet. In de voormiddag kan je terecht in de molen voor een fotocafé van Archeduc.

 

In Gooik en Roosdaal kan je een begeleide of vrije fietstocht doen langs de molens. Stop er even voor een pauze bij Café Den Haas, want daar kan je luisteren naar enkele spannende molenverhalen. Of bezoek er de tentoonstelling over de molens op de bollebaan. De dag wordt afgesloten met enkele molenliederen.

 

In Herne kan je deelnemen aan een vroege molenwandeling met gids of kan je knutselen rond het thema molens bij de Sharefair van de Landelijke Gilde Herne.

 

Wil je graag aan de slag om je eigen brood te bakken? Ga dan zeker een kijkje nemen in de bakoven van Werner in Bever. Je kan er ook een fotoreeks bekijken van de molens van Bever of een fietstocht doen van 10 km.

 

Meer info en het uitgebreide programma kan je terugvinden op www.waterenwind.be

 

Dit evenement wordt georganiseerd door Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei in kader van het Europese Leader project ‘Water en Wind’ in samenwerking met Regionaal Landschap Pajottenland Zennevallei, Erfgoed Bever, de Heetveldemolen, Arch'educ, vzw HERinNEring, Landelijke Gilde Herne, Gemeente Dilbeek, Andreas Masiuskring, MOL Lennik, Natuurpunt Dilbeek, Ergoed Galmaarden, Heemkundige Kring van Gooik, Café Den Haas en Erfgoed Rausa.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief