REGIO - Gordelfestival pakt uit met unieke belevenissen

C21

REGIO - Gordelfestival pakt uit met unieke belevenissen

Dsc_7074_4381__large_
 
Dsc_5696__large_
 
Dsc_7107_6007__large_
 

 De 6de editie van het Gordelfestival wil op zondag 2 september 2018 een breed familiepubliek naar de Vlaamse Rand lokken. De organisatie pakt dit jaar uit met enkele unieke belevenissen: wielertoeristen kunnen in 8 professionele wielerpelotons de 100 km rond Brussel rijden (inclusief een prachtige passage doorheen de plantentuin van Meise) en lopers krijgen de eenmalige kans om door het Afrikamuseum te lopen. Er zal gesport en gefeest worden in Gordeltrefpunt Huizingen en in focusgemeente Tervuren. “Sporten en feesten in de Vlaamse Rand wordt nog plezanter”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts.

Het Gordelfestival is een sportief en cultureel familie-evenement dat het Vlaamse en groene karakter van de Rand in de verf zet. De organisatie wordt nog professioneler omdat vzw ‘De Rand’ en de provincie Vlaams-Brabant versterkt worden door een nieuwe partner: Flanders Classics. De 6de editie kan bovendien uitpakken met enkele unieke belevenissen.

Afrikamuseum opent voor het eerst haar deuren

In focusgemeente Tervuren opent het Afrikamuseum speciaal voor het Gordelfestival voor het eerst de deuren. De deelnemers aan de Toeristenloop (6km of 10 km) ontdekken tijdens hun sportieve inspanning immers het Tervuurse erfgoed, waaronder dus het beroemde Afrikamuseum. De lopers zullen dwars door de vernieuwde hal lopen - een deel van het museum dat pas in december officieel geopend wordt. Andere bezienswaardigheden op de route zijn het Koloniënpaleis, de Panquin-kazerne, de Franse tuinen en de ecologische daktuin van het GITO.

Professionele wielerpelotons

Wielertoeristen kunnen zich dan weer voor één dag profwielrenner wanen. De Gordelklassieker –de fietstocht van 100 km door de Vlaamse Rand– zal gereden worden in 8 pelotons van 125 fietsers. – dubbel zoveel pelotons als vorig jaar. Politiemotards, mobiele seingevers, medische bijstand en een pechdienst zorgen over het hele parcours voor de veiligheid en professionele begeleiding. De wielertoeristen starten op de markt van Tervuren en rijden door de Groene Gordel, mét een unieke passage door de prachtige plantentuin van Meise.

Kinderen baas in Huizingen

In het Gordeltrefpunt Provinciedomein Huizingen zijn de kinderen baas. In het VIK-dorp hebben de Very Important Kids het helemaal voor het zeggen. Ouders moeten beloven om braaf te zijn terwijl hun kinderen op ontdekkingstocht gaan. Ze leren er lokale producten kennen tijdens kookworkshops en de VIK-nick, een pick-nick voor het hele gezin. Verder zijn er ook leuke springkastelen, ballonnenclowns en grimeurs. En dat is nog niet alles: Kaatje, De Helden en De Ketnetband komen optreden in het provinciedomein.

Het Gordelfestival maakt dit jaar werk van een verbeterde beleving voor jonge gezinnen. In Huizingen en Tervuren wordt een babydorp ingericht waar de allerjongsten zich kunnen uitleven met animatie op maat zoals een mini-hindernissenparcours en een voorleeshoekje. Er staan verzorgingstafels en bedjes, vzw ‘De Rand’ organiseert een babycafé waar ouders met elkaar in contact kunnen komen en er zijn yogasessies voor het hele gezin. Daarnaast is er een plekje voorzien waar moeders in een rustige omgeving borstvoeding kunnen geven.

Uiteraard is er tijdens het Gordelfestival nog veel meer te beleven voor jong en oud, met animatie, een gevarieerd aanbod aan wandel- en fietstochten door de Groene Gordel, een streekproductenmarkt en leuke optredens.

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts: “Dit is niet zomaar een massa-evenement. Het Gordelfestival wil een breed publiek kennis laten maken met het Groene en Vlaamse karakter van de Rand. We pakken uit met tal van unieke belevenissen. Hopelijk laten vele mensen zich verleiden om de Vlaamse Rand te komen verkennen op zondag 2 september”.

Vlaams-Brabants gedeputeerde voor Vlaams Karakter Tom Dehaene: “De gemeente Tervuren, het Provinciedomein in Huizingen en de hele regio zijn klaar om de mensen te ontvangen. Met dit gevarieerde programma bieden we voor elk wat wils en zetten we de troeven van de Vlaamse Rand in de kijker.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2018
Devogeleer Emile
foto's archief © Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief