REGIO - Fruitpersactie Pajottenland-Zennevallei

C21

REGIO - Fruitpersactie Pajottenland-Zennevallei

Bever_fruitpers_
De fruitpers zorgt voor heerlijk sap. Foto Ingezonden
 
Foto_fruitpers
Patrick en Margaret Demeulemeester
 

Geperste appeltjes voor de dorst, lekker sap uit eigen boomgaard! De komende maanden spoelt een zoete vloed van appelsap door onze regio. Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei promoot de vaste fruitpers van Patrick en Margaret Demeulemeester in Bever en de mobiele fruitpersers die de streek doorkruisen, om je eigen appelsap te laten persen.
Vaste fruitpers in Bever. Fruitbedrijf Demeulemeester (Burght 27, Bever) heeft eigen sappen, maar perst ook in opdracht. Na reservatie kan je er je fruit afzetten en een paar dagen later is je sap klaar, naar keuze in een tapvaatje of herbruikbare glazen flessen. Voor de wijn- en cidermakers: persen kan ook zonder pasteuriseren met afvullen in zelf mee te brengen vaten. Info en reserveren: 0494 72 56 76, demeulemeester27@skynet.be  

Mobiele fruitpersers op ronde. De ‘Mobiele Fruitpers’ is intussen een vaste waarde in Pajottenland & Zennevallei (www.mobielefruitpers.be). Dit jaar is er bijkomend ook een aanbod in de regio van mobiele fruitpers Zevergem (www.mobielefruitpers.com) en AppelPom (www.appelpom.be).

Alle data en locaties: www.pajot-zenne.be/fruitpers  
Voorwaarden voor mobiele en vaste fruitpers
Altijd vooraf reserveren!
8 à 10 kg fruit = 5 l gepasteuriseerd sap
Minimum hoeveelheid: 75 kg (3 volle kisten) voor mobiele persen en 150 kg in Bever
Minstens 2/3e appels en peren
Ook valfruit en aangetast fruit (niet rot)

Hoogstamboomgaarden zijn een ‘vijfsterrenhotel’ voor de natuur. Dieren vinden er voedsel, rust en nestplaats. Boomgaarden met hoogstamfruit zijn typisch voor het landschap van het Pajottenland en de zuidelijke Zennevallei. Vogels zoals de zanglijster kiezen hun zangpost in de hoge fruitbomen. Een steenuiltje huist in de holte van een oude boom. De bloesems vormen een stuifmeelbron voor vele insecten. Afgevallen fruit trekt vogels, vlinders en kleine zoogdieren aan.
Zin om zelf een boomgaard aan te leggen? Ga even kijken voor tips en gratis infobrochure bij Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: www.pajot-zenne.be/aandeslag
Project in kader van de campagne Koesterburen met steun van provincie Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief