EZELSOOR, gratis boekenkaftdag - september 2018

C21

EZELSOOR, gratis boekenkaftdag - september 2018

Ezelsoor_profielfoto
 

 Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag
Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek naar kaftpapier. In de eerste week van september kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen!

Dit papier werd ontworpen door kinderen en jongeren uit de deelnemende gemeentes.
Er is ook randanimatie voorzien: er zijn (strip)tekenaars die je boek of schrift personaliseren en er zijn creatieve of muzikale workshops. Verenigingen stellen hun werking voor en misschien kan je ter plekke inschrijven voor een familievoorstelling of een hobby tijdens het volgende schooljaar.

Meer dan 30 partners in 24 gemeentes
De eerste editie van Ezelsoor vond plaats in 2010 in Halle en Bierbeek. Intussen breidde de groep Ezelsoor-partners stevig uit. In 24 gemeentes (uit Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen) werken verschillende diensten samen aan een gezinsvriendelijke programma voor +6-jarigen. Banden worden gesmeed tussen cultuur -of gemeenschapscentrum en de bibliotheek, de jeugddienst en/of de integratiedienst.
Dit zijn de deelnemende gemeenten aan Ezelsoor 2018: Aarschot, Asse, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Halle, Herne, Herzele, Kraainem, Laken, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Machelen, Meise, Molenbeek, Ninove, Ternat, Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Gillis, Zaventem en Zemst.

Programma en ontwerpen kaftpapier online
Vanaf begin juli is de vernieuwde website van Ezelsoor online. Op www.ezelsoor.info kan je het volledige programma van de 24 gemeentes raadplegen en kan je snuisteren in de verschillende ontwerpen van het kaftpapier (5-tal per gemeente – in totaal 20-tal verschillende patronen.
Je vindt er ook alle (praktische) informatie en contactgegevens per deelnemende gemeente.

EZELSOOR in Halle

Op woensdag 5 september 2018 tussen 12u en 17u kan je in CC ’t Vondel je boeken, schriftjes, agenda, … komen kaften. Naast kleurrijke kaftpapieren kan je ook kiezen voor een bruin kraftpapier waarmee je langsgaat bij één van de aanwezige illustratoren: Maarten Defossez, Marjolein Pottie, Dieter De Schutter of Kristof Devos.
Hiernaast zal er een mini vrijetijdsmarkt opgesteld staan van lokale socio-culturele verengingen die hun werking voor kinderen kenbaar maken: Servaisacademie, De Meiboom, J.M.A Pro Musica, de bibliotheek, …


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief