REGIO - Er zingelt iets in het Pajottenland

C21

REGIO - Er zingelt iets in het Pajottenland

0-52
0-26
 

Kira Vanhouche, psychotherapeut en yogadocente, wil de mensen laten zingelen. Zingelen is een gevoel. Een reactie. Een innerlijke beloning. Het gevolg van toewijding aan je lichaam en geest. Ze lanceert dit nieuwe werkwoord om therapie laagdrempelig te maken. In “De Zingel”, haar praktijk in Tollembeek, wil ze mensen door yoga, therapie en zingeving leren zingelen. De opvatting dat therapie enkel aangewezen is op moeilijke momenten helpt ze de wereld uit. Therapie is het mooiste cadeau dat je jezelf kan schenken. Kortom, de Zingel geeft zin.

 

Zingelen?

“Een toestand van verbondenheid van lichaam en geest, als gevolg van een mentale en/of fysieke inspanning, wat leidt tot een gevoel van welbehagen en rust”.

 

Deze definitie is de leidraad van Kira. De inspanning en ontspanning van een op maat gemaakte yogasessie of het verlichtend effect van een therapeutisch gesprek brengt dit zaligmakend gevoel teweeg. Een geweldige gewaarwording voor lichaam en geest. Iedereen kan zingelen. Iedereen kan het gebruiken. De weg hierheen loopt volgens Kira via yoga en therapie.

 

Na haar studies gezinswetenschappen koos Kira voor de opleiding contextuele psychotherapie. Een van de rode draden doorheen deze stroming is “verbinding”. Verbinding met jezelf, de wereld en de context die je vormt. De brug naar yoga is dan snel geslagen. Want yoga betekent letterlijk “verbinding”. Gebaseerd op een doorgedreven opleiding in het Noord-Indische Hatha-yoga bouwt Kira sessies op die de verbinding met jezelf centraal stellen.

 

Wat maakt de aanpak uniek? Naast de traditionele yogalessen waar iedereen kan instappen zijn er thematische lessenreeksen. Sessies op maat van tieners met ruimte voor zingeving. Yogapakketten gericht op onder andere burn-out en hoogsensitiviteit of senioren. Lessenreeksen met zowel een lichamelijke als emotionele insteek. Het complete aanbod vind je online.

 

De kenmerkende aanpak wordt ook gehanteerd tijdens de therapeutische consultaties. Samen met de cliënt op zoek gaan naar hun gevoel, hiermee verbinden en verandering teweeg brengen. Een engagement om te streven naar emotionele, verbonden vrijheid! Want daar wordt een mens echt gelukkig van.

 

De afleiding van het werkwoord “zingelen” was een evidente keuze om de locatie te benoemen. In deze warme en geborgen plek bevindt zich de yogastudio en gespreksruimte. De Zingel geeft zin.

 

Voor meer informatie en details kan u steeds terecht op www.dezingel.be of facebook/dezingel

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2018
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief