De Gordel pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden.

C21

De Gordel pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden.

Scherm__afbeelding_2024-06-18_om_14
 
Aanbod voor mensen met verstandelijke beperking, straatsporten en speciale slackline
De Gordel pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden. Het evenement focust de laatste jaren steeds meer op de oorspronkelijke kernboodschap die het groene én het Vlaamse karakter van de Rand in de kijker zet. Maar tegelijkertijd wordt het activiteitenaanbod voortdurend vernieuwd. Zo is er dit jaar voor het eerst een aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en is er een aanbod met straatsporten, inclusief een ‘slackline’ tussen de torens van het gemeentehuis van focusgemeente Dilbeek. Iedereen kan zich vanaf vandaag inschrijven. “Alle nieuwsgierigen zijn van harte welkom om het groene en Vlaamse karakter van de Rand te vieren”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Voor elke geregistreerde deelnemer planten we trouwens ook een extra boom of struik. Zo maak je door je deelname de Vlaamse Rand nog wat groener”.
 
Zondag 1 september 2024 staat in het teken van de Gordel in de Vlaamse Rand.
De Gordel is een uniek evenement met een heldere boodschap: de Rand is groen en Vlaams. Dit jaar is Dilbeek –waar Vlamingen thuis zijn – de focusgemeente, wat perfect past in de keuze van de laatste jaren om de oorspronkelijke boodschap van de Gordel weer meer te benadrukken. Net dit jaar viert Cultureel Centrum De Westrand trouwens zijn 50ste verjaardag. Het wordt dus sowieso één groot feest, met naast de gekende fiets- en wandeltochten en randactiviteiten ook enkele verrassingen.
De Gordel 2024 pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden. Zo slaat de organisatie de handen in elkaar met de mensen van de Special Olympics om op het Provinciaal Domein in Huizingen een cross-initiatie op poten te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het wordt een opvallend onderdeel van de Gravel Cross met in totaal 4 initiaties. Er is dit jaar ook een aanbod met straatsporten, zoals skateboarden. En tussen de torens van het gemeentehuis van Dilbeek wordt een avontuurlijke slackline gespannen, zodat je op strak gespannen band kan balanceren op grote hoogte. Daarnaast is er ook dit jaar opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan de klassieke fiets- of wandeltochten.
 
Alle geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Met een inschrijving draag je rechtstreeks bij aan de verdere vergroening van de Vlaamse Rand. Voor elke geregistreerde deelnemer wordt een extra boom of struik aangeplant.  “We willen zoveel mogelijk Vlamingen betrekken en ook daarom breiden we het aanbod steeds verder uit”, zegt Weyts.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief