Ook in het PAJOTTENLAND op schattentocht met Schatten van Vlieg en erfgoed

C21

Ook in het PAJOTTENLAND op schattentocht met Schatten van Vlieg en erfgoed

Op_schattentocht_met_schatten_van_vlieg_en_erfgoed
Ook in het PAJOTTENLAND op schattentocht met Schatten van Vlieg en erfgoed © Deschuyffeleer
 

Ook deze zomer kan je in juli en augustus met je gezin heel wat leuke Schatten van Vlieg zoektochten doen. In het Pajottenland en de Zennevallei kan zo het prachtige en boeiende erfgoed eigen aan de streek ontdekt worden. De tochten in onder meer Galmaarden, Sint-Martens-Lennik, Gooik, Beersel, Roosdaal, Dilbeek, Elingen, Sint-Pieters-Kapelle en Bever zijn geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Dit jaar draait alles  rond  het  thema  ‘zie  jij  wat  ik  zie?’. Onderweg kom je  cijfers te weten. Deze cijfers heb je nodig om het slot van de schatkist te kraken.

Herne – Sint-Pieters-Kapelle

Vlieg heeft ook een schatkist verstopt in Sint-Pieters-Kapelle. De start is voorzien in het centrum van het dorp. Volg de geschilderde Vliegen en pijlen op de grond. Zij leiden je naar de verschillende opdrachten en uiteindelijk naar de schatkist! Ook de allerkleinsten (-4 jaar) kunnen mee zoeken. Mini Vlieg zorgt speciaal voor hen voor een aantal gemakkelijkere spelletjes. Schatkist gespot? Neem een selfie met de schatkist (omwille van corona kan je de kist niet openen) en krijg een cadeautje! Ga met je stempelkaart langs in het gemeentehuis van Herne en maak je keuze!

Bever

Voor de ontdekking van de schatkist in Bever begint de speurtocht aan de kerk. Reken op een wandeling van zowat 4 kilometer – met kleuterbeentjes doe je er zo’n 2,5 uur over. Omdat een deel van de tocht door kleine veldwegjes loopt, is een buggy niet aangeraden…Oh ja, wie op het eind van de zoektocht de geheime code van de schatkist gevonden heeft, krijgt een leuk cadeautje! Dat kan je afhalen op het gemeentehuis van Bever (Plaats 10) tijdens de openingsuren (9 – 12 uur tijdens werkdagen, 10 – 12 uur op zaterdag).

Met het gekende concept van de Schatten van Vlieg zoektochten gingen tal van lokale besturen, heemkringen en musea aan de slag. Maar liefst 14 zoektochten kregen in deze regio bovendien een erfgoedinsteek. Cultuurregio Pajottenland en Zennevallei nam het initiatief om deze lokale organisatoren hierbij te inspireren en te ondersteunen.

“We vinden het belangrijk dat ook jonge kinderen op een toffe en laagdrempelige manier in contact komen met het erfgoed in hun buurt. Heel wat lokale besturen organiseerden ieder jaar al een zoektocht, maar we zijn trots dat we hen konden inspireren om ook erfgoedelementen er in te verwerken.” aldus Hilke van de Cultuurregio.

Ook enkele heemkringen en musea nemen dit jaar voor de eerste keer deel aan Schatten van Vlieg. Voor hen is het een mooie kans om hun erfgoed een hele zomer lang in de kijker te zetten én nieuw publiek aan te trekken.

Benieuwd naar het volledige programma van Schatten van Vlieg en erfgoed? Je kan alle informatie vinden op www.schattenvanvliegpajotzenne.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2021

archief