Gemeenteraad zet licht op groen voor nieuw speelterrein in Meerbeke

C21

Gemeenteraad zet licht op groen voor nieuw speelterrein in Meerbeke

A_ninove
De gemeenteraad heeft tijdens de zitting van 25 maart groen licht gegeven voor de herinrichting van het speelterrein aan de Gemeentehuisstraat in Meerbeke. Het is de eerste stap in de ontwikkeling van een moderne, inclusieve en duurzame speelomgeving.Het huidige speelterrein kampt met verouderde speeltoestellen, aangetaste bomen en een vochtprobleem, waardoor het terrein vaak nat en drassig is. Om deze uitdagingen aan te pakken, zal het terrein volledig heringericht worden.
 
Een van de belangrijkste verbeteringen is de aanpak van het vochtprobleem. Door een wadi aan te leggen wordt het hemelwater op een slimme manier opgevangen. Daarnaast zullen zieke bomen verwijderd worden en vervangen door een diversiteit aan nieuwe bomen en struiken. Het hout dat hierbij vrijkomt, zal worden hergebruikt voor de constructie van een fietsenstalling en banken. Een fijn voorbeeld van circulair en duurzaam bouwen.
 
De herinrichting omvat naast een ruime open speelruimte ook de installatie van 10 nieuwe speeltoestellen, speelheuvels en het behoud van het petanqueterrein. De vernieuwing is gericht op inclusiviteit, met speelmogelijkheden voor peuters, uitdagende activiteiten voor oudere kinderen, en speciale voorzieningen voor kinderen met motorische of fysieke beperkingen. De aanleg van brede, verlichte paden verhoogt de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.
 

Burgemeester Tania De Jonge, bevoegd voor jeugd: “We zetten de realisatie van speeltuinen in onze dorpen verder. Deze speeltuin kan beschouwd worden als een intergenerationele speeltuin waar zowel oud als jong een plek vinden. Het is ook een inclusieve speeltuin, toegankelijk voor kinderen met beperkingen. De stad investeerde deze legislatuur intussen 1.166.000 euro in de realisatie van speeltuinen en speelzones in de dorpen. Dit zijn ook plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, waarmee het project aansluit op onze intentie om mensen met elkaar te verbinden.” De procedure voor de aanstelling van aannemers wordt nu opgestart. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief