Meerjarenplan stad en OCMW: Jong CD&V GERAARDSBERGEN blij met grote aandacht voor kinderen en jongeren

C21

Meerjarenplan stad en OCMW: Jong CD&V GERAARDSBERGEN blij met grote aandacht voor kinderen en jongeren

Jong_20cd-v
Ingezonden foto
 

De leden van Jong CD&V hebben de meerjarenplannen van de nieuwe coalitie Open VLD-CD&V grondig bestudeerd. Ze zijn blij dat, ondanks de moeilijke financiële situatie van onze stad, de huidige meerderheid erin geslaagd is een ambitieus en toekomstgericht meerjarenplan op te stellen voor stad en OCMW.

“Vooral de projecten om onze stad aantrekkelijker te maken spreken ons aan”, zegt Jenz Cools van Jong CD&V. “Dat er eindelijk werk gemaakt wordt om het abdijpark in zijn oude glorie te herstellen, vinden we schitterend. Deze groene long in onze stad was eigenlijk een schandvlek in onze stad geworden. We pleiten voor een integraal plan dat stap voor stap en met een duidelijke visie het park in zijn oude glorie herstelt. "Ontmoeting" moet het sleutelwoord vormen. Ook de preventie en de harde aanpak van alle soorten van criminaliteit moeten deel uitmaken van dat integrale plan.”

Zulke projecten zullen onze stad trouwens ook aantrekkelijker maken voor jonge gezinnen, net als de aanleg van een skateterrein en de geplande initiatieven rond een veilige schoolomgeving.

In het OCMW vinden we het Huis van het Kind een prachtig initiatief. Onze stad kampt in het centrum jammer genoeg met een hoge kinderarmoede en via dit project kan dit gecoördineerd aangepakt worden. Kinderen moeten de kans krijgen om gelijk aan de start te komen wanneer ze naar de kleuterschool gaan.

De stad zal ook volop en blijvend investeren in jongeren via een flankerend onderwijsbeleid. Opleiding en onderwijs zijn immers cruciaal om jongeren een beloftevolle toekomst te garanderen. Het activeringsbeleid dat het OCMW samen met de stad in het kader van het project Concordia 2020 wil voeren om meer mensen aan de slag te krijgen, kunnen we alleen maar toejuichen.

Dat het OCMW sterk focust op ouderenzorg is ook Jong CD&V niet ontgaan. Een thuis voor iedereen was een van onze speerpunten tijdens de verkiezingscampagne en het stemt ons tevreden dat de uitgebreide mantelzorgpremie ouderen in staat zal stellen langer in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen dankzij de hulp van familie, vrienden en buren.

Jong CD&V trok naar de verkiezingen met een duidelijk plan 'Geraardsbergen 3.0'. Het ICT-beleid en de digitalisering hinkten jaren achterop en daar komt nu gelukkig eindelijk verandering in. We zijn ons bewust van de zware kostprijs die dit met zich meebrengt, maar met onder andere een nieuwe website en de verdere uitwerking van het e-loket stellen we tevreden vast dat Geraardsbergen volop de digitale kaart zal trekken, naast de klassieke dienstverlening. Het stemt ons bovendien blij dat de eerste stappen van de stad op de sociale media resoluut doorgetrokken worden naar de toekomst.

Dat er eindelijk werk gemaakt wordt van een echt taalbeleid bij de jeugd springt ons ook in het oog. Taal is een eerste stap naar integratie en het is cruciaal dat ook Nederlandstalige kinderen met taalachterstand tijdens de schoolvakantie het Nederlands blijven oefenen.

Jammer genoeg is er het dossier van het ASZ. Een renteloze lening van 150.000.000 BEF die nu zou moeten terugbetaald worden. Een beslissing vanuit het verleden waarmee men in conflict ligt met het ASZ en waar men blijkbaar al een tijdje van op de hoogte was.

Jong CD&V hoopt dat zulke dossiers geen hypotheek werpen op het huidige toekomstplan voor onze stad.

We roepen de oppositie dan ook op om eerlijk te communiceren over dit ambitieus plan en niet te pas en te onpas populistische persberichten te verspreiden zonder de bredere achtergrond van bepaalde beslissingen te duiden. Het mag duidelijk zijn dat sommige oppositiepartijen enkel geld uitgeven in hun persberichten, maar niet verder nadenken over de kosten die dit met zich meebrengt. De burger heeft recht op eerlijke communicatie, want dit zou pas kiezersbedrog zijn.

Onze schepenen hebben goed werk geleverd in moeilijke tijden. Ten dienste van de vrijwilligers, de jeugd, de vele gezinnen en de ouderen van onze stad.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief