GERAARDSBERGEN - “Voedselpakketten voor wie het echt nodig heeft”

C21

GERAARDSBERGEN - “Voedselpakketten voor wie het echt nodig heeft”

20140109_195736
Ingezonden foto
 

Het OCMW gaat vanaf februari 2014 de bedeling van de voedselpakketten overnemen van vzw De Toevlucht. “In de toekomst zullen de mensen die het echt nodig hebben, terecht kunnen in het Wijkcentrum De Poort”, zegt OCMW-raadslid Marina Godaert.

De bedeling van voedselpakketten aan kansarmen gebeurt in elke stad en gemeente. Vaak nemen private initiatieven die taak op zich. Zij krijgen daarbij steun van de Vlaamse voedselbank en Europa. In Geraardsbergen neemt sinds 2003 de vzw De Toevlucht, een initiatief van de evangelische kerkgemeenschap De Levensbron in de Boelarestraat die taak op zich. Vandaag doen negentig gezinnen of 300 personen daar een beroep op. Zij komen elke eerste donderdag van de maand naar de kerk.

OCMW neemt werking De Toevlucht over
“Die werking werd uitsluitend gedragen door vrijwilligers”, zegt OCMW-raadslid Marina Godaert. “Maar omdat De Levensbron niet langer over een bestelwagen beschikt voor het ophalen van de goederen, heeft de organisatie aan het OCMW gevraagd die werking over te nemen. Het bestuur is op die vraag ingegaan. De voedselbedeling zal voortaan plaatsvinden in Wijkcentrum De Poort. Voor de uitbouw daarvan wordt in het Meerjarenplan 2014-2019 € 90.000 uitgetrokken.”

Voedselsteun voor wie dat nodig heeft
“De werking gebeurt vandaag op een correcte manier”, onderstreept Godaert. “Alleen wie een attest heeft van het OCMW komt in aanmerking. En dat moet dat jaarlijks wordt hernieuwd. Die werkwijze zal in de toekomst niet veranderen. De voedselsteun is er voor wie dat echt nodig heeft.”
 
‘Warme’ overdracht
Van groot belang is de naadloze overgang van de werking. “Op 9 januari 2014 vindt in De Levensbron de laatste voedselbedeling plaats”, weet Godaert. “En op 6 februari gaat dat een eerste keer door in het Wijkcentrum De Poort. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk vrijwilligers die nu vaak al jaren zijn ingeschakeld, ook gaan meehelpen op de nieuwe locatie. Die ‘vertrouwenspersonen’ zijn essentieel voor een goede voortzetting van de werking.”

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief