MOERBEKENAREN best tevreden met hun deelgemeente

C21

MOERBEKENAREN best tevreden met hun deelgemeente

_dsc5370
Foto: © Jimmy Godaert
 

Tijdens de eerste bewonersvergadering sinds de oprichting van de Dorpsraad Moerbeke-Atembeke werden de resultaten bekend gemaakt van de bevraging die eind vorig werd georganiseerd in de deelgemeente.

De Moerbekenaren zijn best tevreden zijn met hun dorp. Ze wonen graag in het groene landelijke dorp en vinden het contact met hun buren en andere dorpsgenoten zeer belangrijk. Ook de goede bereikbaarheid, de aanwezigheid van voorzieningen winkels/school) wordt als zeer positief ervaren.
Uit de resultaten van de bevraging bleek echter ook dat er nog een aantal pijnpunten zijn die een bijzondere aandacht vergen zoals: de algemene verkeersdrukte en te snel verkeer, meer en betere voet- en fiets- en zebrapaden, het rondslingerende zwerfvuil en netheid rond het station in het bijzonder, het gebrek aan een ontmoetingsplaats/ polyvalente zaal, het heropenen van in de onbruik geraakte wandelpaden, aanleggen van groene ruimten (parkjes) zijn zo wat de voornaamste items die aan bod kwamen.
De bewoners zijn zeer tevreden met de oprichting en werking van de Dorpsraad als communicatie tussen de dorpsbewoners en het stadsbestuur, kunnen zij een stimulans betekenen in de heropwaardering van het sociaal-cultureel leven en een rol van belang zijn om het samenhorigheidsgevoel te vergroten.
De Dorpsraad kan de motor zijn voor het organiseren van allerlei evenementen, en vraagt men veel aandacht in het organiseren van wandelactiviteiten.    
Tijdens de vragenronde kwamen vooral de aanpassing van de blauwe zone op het Moerbekeplein, de snelheidsbeperking, de herinrichting van de Edingseweg, de wegversmallingen in verschillende straten aan bod. Genoeg stof voor het stadsbestuur om hiervoor een oplossing te vinden.
 
Toekomst
 
De Dorpsraad blijft na het eerste werkingsjaar niet bij de pakken zitten en heeft nog tal van programmapunten te verwezenlijken. Na het succes van de rommelmarkten worden die in 2014 uitgebreid naar de vier zomermaanden (juni tot september) en de nieuwjaarsreceptie en Walmke Brand blijven vaste agendapunten. Een nieuwsbrief allerlei info over de werking en de behaalde resultaten zal minstens tweemaal in de bus van ieder gezin vallen.
Op zaterdag 29 maart wordt er een opruimactie georganiseerd om het zwerfvuil tegen te gaan, de mei-kermis krijgt een opwaardering en een uitgepijlde wandelroute staat in de stijgers. Begin 2015 staat er al een concertavond geprogrammeerd in de Kerk van Moerbeke en men is in volle voorbereiding aan een groots evenement “Moeratura” die Moerbeke-Atembeke tot ver buiten de Geraardsbergse stadsmuren moet op de kaart zetten. 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief