GERAARDSBERGEN - Spectaculaire paracommando-initiatie voor leerlingen ‘Maatschappelijke Veiligheid’ in Marche-les-Dames

C21

GERAARDSBERGEN - Spectaculaire paracommando-initiatie voor leerlingen ‘Maatschappelijke Veiligheid’ in Marche-les-Dames

_dsc5538
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op woensdag namen 58 leerlingen van ‘Maatschappelijke Veiligheid’ van het KA Geraardsbergen deel aan verschillende durfproeven in het trainingskamp Kwartier Generaal Roman te Marche-les-Dames. Deze opleidingsplaats is gevestigd in een gebied waar alle natuurlijke hindernissen voor een commandotraining aanwezig zijn: rotsen, water en bossen.

Het trainingskamp bestaat uit 2 onderdelen: het kamp ‘Wartet’ dat boven gelegen is en het benedenkamp ‘Golgotha’ met de natuurlijke hindernissen. De jongeren werden in twee groepen opgesplitst en volgens beurtrol werden beide kampen bezocht.
In het kamp Wartet bevinden de leslokalen en de sportpistes zich. Eerst werd er uitleg over de opleiding tot commando, de fysieke trainingen, het klimwerk, het amfibiewerk en de diverse wapens gegeven. De opdrachten die zoal uitgevoerd worden, kwamen eveneens uitgebreid aan bod. Nadien werden de carrièremogelijkheden binnen de para’s besproken: van beroepsvrijwilliger tot onderofficier en officier. Verder werd er aandacht besteed aan het onderscheid in functie tussen MAG-schutter, scherpschutter, fusilleur, maar ook de leidinggevende functie van teamleader werd toegelicht.
De leerlingen kregen ook meer info over de paracommando-eenheden: 3 Para, 2 Commando, Batterij Para –Cdo (artillerie), SF Groep, Esk der Gidsen en 68 Cie Gn Steun en Amph. Tenslotte werd er even stilgestaan bij de Special Forces.
In het tweede kamp Golgotha vonden de grensverleggende oefeningen plaats. Nadat de veiligheidskledij geïnspecteerd werd, bereikten de leerlingen via een parcours van klimwerk, bruggen en stalen kabels de top van de rotsen. Afdalen deden ze met een death ride, een kabelbaan die hen op een uiterst efficiënte manier op de begane grond bracht.
Dhr Chris Teirlinck, cursuscoördinator ‘Maatschappelijke Veiligheid’ aan het KA Geraardsbergen vindt dat deze paraoefeningen een meerwaarde vormen voor de leerlingen. Alle oefeningen werden door de leerlingen als buitengewoon ervaren. Doordat de leerlingen het trainingskamp te Marche-les-Dames bezocht hebben en er aan de lijve ondervonden hebben wat commandowerk inhoudt, zullen ze zich sneller inschrijven voor een opleiding in defensie. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief