N-VA GERAARDSBERGEN vraagt extra scherm aan achterkant station

C21 Css

N-VA GERAARDSBERGEN vraagt extra scherm aan achterkant station

Station
Ingezonden foto
 
Volgens gemeenteraadslid Filip D'Hose van N-VA Geraardsbergen is het hoognodig dat er aan de achteringang van het Geraardsbergse NMBS-station een aankondigingsscherm komt. De afwezigheid van zo'n scherm zorgt immers voor heel wat problemen.
 
D'Hose: "Als dagelijks treinreiziger krijg ik regelmatig van andere reizigers de opmerking dat het vervelend is dat er aan de ingang van de Papiermolenstraat geen aankondigingsscherm aanwezig is. Wie langs daar het NMBS-station betreedt, moet eerst naar het stationsgebouw om er zich van te vergewissen of er geen spoorwissel werd doorgevoerd, en of er geen vertragingen zijn. Want op de perrons zelf zijn er evenmin schermen. Nietsvermoedende mensen hebben al vaak hun trein gemist doordat er een spoorwissel werd doorgevoerd. Ik overigens ook al een paar keer. Eén keer zat ik zelfs op een verkeerde trein!"
OCMW-raadslid Glenn Bogaert treedt partijgenoot D'Hose bij: "Ik studeer in Gent, en neem bijna elke dag de trein. Ook ik miste al eens mijn trein door een spoorwissel. Wie slechts even voor het vertrek van de trein in het station aankomt, mist de gesproken aankondigingen. Een elektronisch aankondigingsbord bovenaan de trappen - maar niet in de gang zelf, want die is daarvoor te laag - zou dit euvel kunnen oplossen."
D'Hose vroeg op de laatste gemeenteraad aan burgemeester De Padt om aan Infrabel een brief te schrijven met de vraag om zo een scherm op te hangen. De Padt erkent het probleem en is bereid om het voorstel van D'Hose voor te leggen aan de bevoegde instanties bij Infrabel.
Volgens D'Hose is dit een stap in de goede richting: "Nu hoop ik dat ze ook bij Infrabel het nut van zo'n scherm inzien. Er zouden heel wat gebruikers van ons Geraardsbergse spoorwegstation mee geholpen zijn."
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief