GERAARDSBERGEN krijgt nieuw Medisch Centrum

C21

GERAARDSBERGEN krijgt nieuw Medisch Centrum

Foto_s_pers
Ingezonden foto
 

Het orthopedisch centrum Ortho Medica gaat vanaf april zijn dienstverlening in de Astridlaan 112 te Geraardsbergen uitbreiden met de expertise van 3 dokters-specialisten. Zij zullen telkens op afspraak aanwezig zijn. Patiënten kunnen hun consulten voor orthopedische, traumatische en vasculaire en abdominale problemen nu laten aansluiten met maatopnames of pasbeurten voor bandages, prothesen, orthesen en steunzolen bij de orthopedische techniekers en met (diabetische) voetverzorging bij de podologe. Het nieuwe concept optimaliseert alvast de communicatie tussen dokter-patiënt-orthopedisch technieker en belooft een enorme tijdswinst voor de patiënten.

Combi-consult
Met dit multidisciplinaire medisch centrum speelt zaakvoerder Matthias Bossuyt in op de groeiende vergrijzing en de vraag naar vlotte zorgverlening “Zij willen geen lange wachttijden én ze willen -in eigen streek- een makkelijk bereikbare en toegankelijke locatie voor zowel medische consultaties met dokters-specialisten als aansluitende, technische afspraken met orthopedisch techniekers en podologen. Wij vormen het centrale aanspreekpunt. Er zijn overigens 15 gratis parkeerplaatsen en de toegangsdeuren zijn vlak zonder trappen. Even verderop is er ook een bushalte.”
Volledige keuzevrijheid
Patiënten kunnen dan wel een combi-consult aanvragen bij de aan het medisch centrum verbonden specialisten en technici, maar ze zijn nooit verplicht tot een exclusief combi-consult. Men kan in het medisch centrum dus ook terecht voor louter individuele orthopedische, traumatische en vasculaire en abdominale problemen bij de specialisten. Dokters Birgitt Allemon is orthopediste met specialisatie in traumatologie, kinder orthopedie, endoscopische ingrepen en sportletsels. Dokter Manuel Janssens is gespecialiseerd in traumatologie, knie- en heupprotesiologie. Dokter Marc Focquet is gespecialiseerd in vasculaire- en abdominale chirurgie en maakt deel uit van het obesitas centrum. Dokter Focquet consulteert samen met de erkende podologe zodat diabeten multidisciplinair geëvalueerd kunnen worden door vaatchirurg, podologe en orthopedisch technieker.
Elke patiënt kan echter ook perfect vasthouden aan zijn eigen specialist en zich in het medisch centrum een prothese of bandage laten aanmeten aan dezelfde (na)service als voor een combi-consult.
Qua orthopedisch aanbod kan men er sowieso terecht voor een ruim gamma aan: gipsvervangende, functieondersteunende of vervangende braces; prothesen; sportbraces; bandages; orthopedische schoenen; voorgevormde anatomische voetbedden; steunzolen. Daarnaast is er een ruim aanbod aanhulpmiddelen voor thuiszorg, rolwagens en zittechniek, en kan men een ganganalyse uitvoeren.
Praktisch
Alle afspraken, combi-consulten of individuele afspraken lopen via het secretariaat van Medisch Centrum Ortho Medica op 054/41 45 48 onthaal@orthomedica.be . Adres: Astridlaan 112-114, Geraardsbergen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief