KA GERAARDSBERGEN biedt 7de jaar Se-n-Se ‘Productie – en procestechnologie’ aan

C21

KA GERAARDSBERGEN biedt 7de jaar Se-n-Se ‘Productie – en procestechnologie’ aan

P1170014
Foto: © Jimmy Godaert
 

Hoewel de opleiding ‘Productie– en Procestechnologie’ (PPT) een technologische richting is, hebben de leerlingen hiervoor geen technische voorkennis nodig, maar wel een stevige portie interesse in technologie. Niet alleen voor jongeren met een diploma uit een technische studierichting is de opleiding geschikt, maar ook voor jongeren met een meer algemene vooropleiding.Door het grote tekort aan operatoren (deze job is nu eenmaal een knelpuntberoep) heb je een grote werkzekerheid in een brede waaier aan boeiende sectoren.

Directe werkervaring
De intensieve stages tijdens de opleiding PPT bezorgen de leerlingen een grote voorsprong op de arbeidsmarkt. Zo krijgen ze inzicht in industriële processen, leren ze zelfstandig een productielijn bedienen, instellen en bijregelen en controleren ze de productie en maken ze kwaliteitsvolle producten. De cursisten leren ook om veilig en milieubewust te werken.
Attesten
Bij het slagen van de opleiding behalen de leerlingen meerdere certificaten: het diploma Se-n-Se ‘PPT’, het attest ‘Heftruckbestuurder’, het HACCP-attest, het attest Bedrijfseerstehulp en het VCA-attest. Door het behalen van al deze attesten wordt starten op een hoger niveau nadien gemakkelijker.
Werkplek leren
De intense samenwerking met het bedrijfsleven zorgt ervoor dat de opleiding maximaal afgestemd is op de noden van de arbeidsmarkt. Zo zal iemand die een Se-n-Se-opleiding gevolgd heeft, precies opgeleid zijn volgens het profiel dat een sector verwacht van een startende werknemer.
Alle bedrijven zorgen ervoor dat de veelvuldige stages op maat zijn van de student. Zo doen de cursisten heel wat ervaring op en bezorgt de opleiding hen een aanzienlijke voorsprong op de arbeidsmarkt . Het interessante aan deze opleiding is dat de studenten van meerdere sectoren kunnen proeven om nadien te bepalen welke sector voor hen de meest geschikte is.
Het is duidelijk dat het beroep van operator veel meer mogelijkheden biedt dan bandwerk alleen. Afgestudeerden kunnen later aan de slag als productieverantwoordelijke, productontwikkelaar, kwaliteitscoördinator, logistiek verantwoordelijke, meestergast, ploegleider, …
Kortom, productie- en procestechnologie biedt de jongeren een toekomstperspectief aan binnen het bedrijfsleven met tal van doorgroeimogelijkheden.
‘Alles nieuw! Nieuwe uitdagingen! Je leert enorm veel bij op verschillende vlakken. Je komt buiten de school in het werkleven terecht, waar teamwork centraal staat.’ getuigt Shauni De Ridder die in juni als een van de eerste leerlingen afstudeert in ‘Productie- en procestechnologie’.
Interesse in de PPT opleiding?
Koninklijk Atheneum Geraardsbergen, Papiermolenstraat 103, 9500 Geraardsbergen
Contactpersoon: Koen Slagmulder, e-mail: koen.slagmulder@ka-geraardsbergen.be
Tel: 054 41 21 88
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief