GERAARDSBERGEN - Lokale politie organiseerde AMOK oefening op het KA

C21

GERAARDSBERGEN - Lokale politie organiseerde AMOK oefening op het KA

_dsc6705
Foto: © Jimmy Godaert

Woensdag  organiseerde de lokale politie Geraardsbergen/Lierde in samenwerking met het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen een grootschalige AMOK-oefening. Vijftien politiemedewerkers en zeventig leerlingen van het zevende jaar maatschappelijke veiligheid namen hieraan deel.

 "Vandaag oefenen de leden van onze lokale politie een AMOK-incident. Dat is een situatie waarbij één (of meerdere) perso(o)nen op een bepaalde locatie - in dit geval een school - de aanwezige personen aanvalt en zoveel mogelijk slachtoffers tracht te maken zonder zich daarbij te verschuilen of gijzelaars te nemen', verduidelijkt korpschef Jurgen De Landsheer.
 "Zowel in binnen- als buitenland hebben dergelijke feiten al plaatsgevonden en we willen dan ook voorbereid zijn op mogelijke AMOK-incidenten", zegt korpschef Jurgen De Landsheer. "Net zoals bij oefeningen in het kader van de rampenplanning laat deze oefening toe mogelijke tekortkomingen te detecteren en bij te sturen, om op die manier maximaal voorbereid te zijn op de realiteit."
 "De oefening heeft ook voor onze school een bijzondere meerwaarde", geeft directeur Nico Van Coster aan. "Op deze manier kunnen we ook onze interne noodplanning aftoetsen aan de realiteit." "De samenwerking met de lokale politie in het kader van de opleiding maatschappelijke veiligheid verloopt vlot. Door deelname aan de activiteiten van de lokale politie krijgen de leerlingen zicht op de werking en de beroepsmogelijkheden binnen het politielandschap."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief