GERAARDSBERGEN - Tiende dorpsraad boven de doopsvont gehouden

C21

GERAARDSBERGEN - Tiende dorpsraad boven de doopsvont gehouden

Dsc_0059
Ingezonden foto
 

Op donderdag werd de tiende dorpsraad in Geraardsbergen opgericht. Deze keer kwam Overboelare aan bod. Tientallen inwoners van Overboelare toonden hun engagement om de schakel te zijn tussen Overboelare en het stadsbestuur van Geraardsbergen.

“Het feit dat deze vrijwilligers ’s avonds na hun dagelijkse werkzaamheden willen tijd maken voor deze vergaderingen nemen we niet licht op.” zegt burgemeester Guido De Padt. “We nemen dus de tijd om de dorpsraden gedurende de opstartfase en ook later te blijven begeleiden en te ondersteunen”, aldus nog burgemeester Guido De Padt.
Donderdag werd meteen ook het bestuur van Overboelare samengesteld. Uit de leden werd Gunther Van Trimpont als voorzitter verkozen.
Dat het niet bij deze tien dorpsraden zal blijven getuigt participatieambtenaar Steff De Vos: “Op 11 juni 2014 om 20 uur is een infovergadering gepland in het kleurterschooltje in de Vloerzegemstraat te Smeerebbe-Vloerzegem, op vraag van een aantal inwoners. Verder lopen er ook al gesprekken met Nieuwenhove en Goeferdinge, en ook vanuit de laatste overgebleven deelgemeenten zonder dorpsraad, nl. Schendelbeke en Idegem lopen de eerste vragen binnen”.
“Ik ben heel blij met deze initiatieven en ik geef toe dat het een beetje een droom van mij is indien iedere deelgemeente een dorpsraad zou installeren”, aldus nog burgemeester De Padt.
Het ziet er echter naar uit dat het niet bij een droom zal blijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief