GERAARDSBERGEN - Kringloopwinkel met eerste editie van repair Café

C21

GERAARDSBERGEN - Kringloopwinkel met eerste editie van repair Café

_dsc8198
Foto: © Jimmy Godaert
 

Fietsersbond Geraardsbergen-Lierde, Kringwinkel 't Vierkant en Vormingplus zijn tevreden over de eerste editie van het Repair Café. Zo’ n Café is een gratis bijeenkomst waar mensen spullen herstellen. Materiaal en know-how zijn aanwezig en de bezoeker brengt de kapotte voorwerpen mee naar de reparateurs. Er kwamen een veertigtal mensen naar de Kringwinkel om spullen te laten herstellen.

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving.
Op 1 december 2012 vond het eerste Vlaamse Repair Café plaats in het Antwerpse EcoHuis. Een jaar later staat de teller al op 46 Repair Cafés in heel Vlaanderen, goed voor 4400 geslaagde herstellingen. Op 7 december 2013 werd in Antwerpen 1 jaar Repair Café gevierd met de lancering van de allereerste RepairKist.
De volgende editie van het Repair Café in Geraardsbergen  is op zaterdag 27 september.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief