GERAARDSBERGEN - Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid KA bezoeken 1é Wing in Bevekom

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid KA bezoeken 1é Wing in Bevekom

_dsc8277
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op woensdag bezochten de leerlingen van 7 ‘Integrale Veiligheid’ en 7 ‘Veiligheidsberoepen’ van het KA Geraardsbergen de Vliegbasis Bevekom. Deze luchtmachtbasis is nu de thuisbasis van de 1st Wing met het 5de en het 9de smaldeel op Aermacchi Marchetti SF260M en SF260D trainingsvliegtuigen Bij aankomst kregen ze een briefing iwm welzijn op het werk. Daarna werd de groep opgesplitst en kregen ze uitleg over verschillende beroepen binnen defensie. Zo maakten ze kennis met de taak van bewaker op een luchtmachtbasis, ambulancier, brandweerman of Militaire Politie.

Vandaar bezochten de jongeren de loods waar de Marchetti’s onderhouden worden en kreeg de groep een gedetailleerde uitleg over de basisopleiding ‘piloot’ en de voortgezette opleiding tot helikopter-, transport-, of F16 piloot. De cursisten maakten ook kennis met andere militaire taken zoals deze van de onderhoudstechnici.
Nadien vertrokken ze naar een tweede gedeelte van de basis waar de Agusta A109 helikopters onderhouden worden. Hier werd hen de werking van een heli en de activiteiten waarvoor ze allemaal kunnen ingezet worden uit de doeken gedaan. Als kers op de taart kregen ze ook de gloednieuwe NH90 een tweemotorige multirole helikopter te aanschouwen.
In de namiddag werd er nog een bezoek gebracht aan het luchtvaartmuseum. Voor vier geluksvogels onder de cursisten was er echter iets speciaals voorzien: ze kregen een luchtdoop van een half uur in een Agusta aangeboden.
Voor de mensen van 7 IV en 7 VB was dit een uitermate boeiende dag. Ze hebben allemaal heel veel opgestoken over de diverse opleidingen op de Vliegbasis Bevekom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief