GERAARDSBERGEN - Verbod op sterke drank en glazen flessen voor veiligheid van voetbalsupporters

C21

GERAARDSBERGEN - Verbod op sterke drank en glazen flessen voor veiligheid van voetbalsupporters

Stad

Op 17 en 22 juni brachten de voetbalmatchen op het groot scherm op de Markt heel wat supporters op de been. Voor de wedstrijd van donderdag 26 juni en de daaropvolgende match, wordt nog meer volk verwacht. Daarom heeft de burgemeester een aantal veiligheidsmaatregelen specifiek voor de WK-avonden ingevoerd.

Het feit dat mensen samenkomen om te feesten is zeer positief voor het stadsbestuur, de inwoners en de horeca- en nachtwinkeluitbaters in de buurt. Maar het is uitermate belangrijk dat ook de veiligheid van de feestvierders en andere betrokkenen maximaal bewaakt wordt, want anders kan dit feest uitlopen op een fiasco. 
De politie zal op de plaatsen waar de feestvierders zich bevinden extra toezicht en controles houden. Mogelijke incidenten kunnen op die manier snel opgemerkt en aangepakt worden. Daarnaast is het noodzakelijk om strikte afspraken te maken met supporters, horeca- en nachtwinkeluitbaters.
Daarom werden de volgende veiligheidsmaatregelen genomen die gelden op de avond van een WK match op het groot scherm op de Markt vanaf 18 uur tot 8 uur ’s morgens:
•             het is verboden sterke drank te verkopen of aan te bieden in horecazaken en nachtwinkels gelegen op de Markt, Vesten, Brugstraat, Vredestraat, Grotestraat, Oudenaardsestraat, Lessensestraat, Adamstraat en Stationsplein.
•             voor iedereen die zich op die avonden op de Markt, Vredestraat, Brugstraat of Stationsplein bevindt, is het ook verboden om glazen flessen of andere glazen recipiënten bij te hebben.
•             in de horecazaken en nachtwinkels op de Markt, Brugstraat en Vredestraat mogen geen dranken in een glazen fles of glas verkocht worden.
Alvast hartelijk dank aan iedereen die inspanningen doet om er een aangenaam en veilig evenement van te maken, en laten we samen hopen op mooie feestavonden en een prachtig resultaat voor onze Rode Duivels!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief