GERAARDSBERGEN - Ilse Heylen 3e op de Panamerican Open van Miami

C21

GERAARDSBERGEN - Ilse Heylen 3e op de Panamerican Open van Miami

20140801_184820_resized
Ingezonden foto

 Amper 6 dagen na haar overwinning in Chili stond Ilse Heylen gisteren vrijdag 1 augustus aan de start van de Panamerican Open van Chili. Vrijgeloot in de eerste ronde omwille van haar 9e plaats op de wereldranking kwam ze in de kwartfinale uit tegen de Argentijnse Oritia Gonzalez. Deze kwam duidelijk de mat op met de enige bedoeling om niet te vallen. Enkel verdedigen dus en hiervoor werd ze dan ook 'slechts' driemaal bestraft. Wanneer Ilse er dan in slaagt om haar netjes te gooien, wordt deze worp afgekeurd omdat de scheidsrechter voor de start van de actie de kamp zou stilgelegd hebben. Op zijn minst twijfelachtig... Ilse houdt de laatste wanhoopspogingen van de Argentijnse af, krijgt hiervoor nog een straf mee, maar de kwalificatie voor de halve finale is binnen.

Halve finale tegen de Braziliaanse Valentim waar Ilse in het verleden zowel al van won als verloor. In een zeer gesloten kamp met weinig kansen zal Ilse uiteindelijk het onderspit delven met 3 straffen tegen 2. De Braziliaanse koos voor meer en grotere aanvallen, met volgens onze bescheiden mening ook net iets te veel valse aanvallen erbij, Ilse koos voor een algemene dominantie van de kamp en minder maar sterkere aanvallen. De Braziliaanse zou in de finale overigens de Portugese Ramos met ippon gooien en zo dit tornooi op haar naam schrijven.
Ilse dus verwezen naar de 'kleine finale' waar ze voor de 2e maal in 6 dagen de Luxemburgse Muller diende te bekampen. En ja, die was nog steeds 5e op de laatste OS en ja, die staat enkel zo laag op de ranking omdat ze terugkeert uit blessure. En hoe raar het ook moge klinken, hoewel Ilse deze keer niet kon scoren, vocht ze een betere kamp tegen Muller dan in Chili het geval was. Ze had de Luxemburgse veel beter onder controle en reeds op anderhalve minuut van het einde van de kamp stond het 3-1 in straffen in het voordeel van Ilse. Op iets minder dan 20 seconden van het einde besluit de scheidsrechter beide kampers opnieuw te straffen, het is dan de 4e straf voor de Luxemburgse en dat betekent automatisch de uitsluiting. De 3e plek voor Ilse is binnen!
Nu horen we de criticasters al van ver aankomen, een medaille zonder één enkele positieve score. Toch heeft Ilse hier, net als in Chili, sterke kampen neergezet en (alweer) bewezen op een goede manier teruggekeerd te zijn na een zware kwetsuur. Het biedt geen garanties voor het komende WK, het geeft zeker wel het broodnodige wedstrijdritme en zelfvertrouwen!
Het podium van de Panamerican Open in Miami: 1. Eleudis Valentim (BRA), 2. Joana Ramos (POR), 3. Ilse Heylen (BEL) en Angelica Delgado (USA).
En ja, een nieuw Belgisch record voor wat het aantal medailles op grote internationale tornooien
betreft: Ilse brengt dit nu op 46!!
Na deze geslaagde 'Amerikaanse tour' volgt een weekje rust, daarna volgt het vertrek met de Belgische ploeg naar de laatste voorbereidende stage (Polen) net voor het WK van Chelyabinsk (RUS).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief