GERAARDSBERGEN - Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix met stage en opendeurdag

C21

GERAARDSBERGEN - Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix met stage en opendeurdag

Dsc_4961
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix gelegen aan hat vliegveld van Overboelare opendeurde vorig weekend. De vereniging werd opgericht in 1988 en heeft als doelstelling het beoefenen, het bevorderen, de promotie, het verstrekken van opleiding en het steunen van alle aspecten van de zweefvliegsport.

Tijdens de opendeurdagen werden zweegvliegdemonstraties gehouden en was een mogelijkheid tot deelname aan een initiatievlucht. De toeschouwers konden tevens old-timer vliegtuigen bewonderen en er waren vliegdemonstraties met deze toestellen. Ook konden de bezoekers aan de opendeurdag dit jaar terug aanschuiven aan de traditionele BBQ.
Er was ook een militair aspect aan het opendeurweekend want er stond een Amerikaans WOII kamp opgesteld. Men kon oude levervoertuigen bezichtigen maar kon tevens kennis maken met militaire leven ten tijde van de oorlog.

In de aanloop naar het opendeurweekend liep er tevens een zweefinitiatieweek voor jongeren. In de cockpit konden ze ervaren wat het is om met een zweefvliegtuig hoog in de wolken te vertoeven. De jonge stagiairs waren meteen in de ban van de zweefvliegsport. Zowel de stage als de opendeur werden een opsteker voor de zweefvliegclub.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief