GERAARDSBERGEN - Van der Maelen vraagt mening Geraardsbergse scholen in treindossier

C21

GERAARDSBERGEN - Van der Maelen vraagt mening Geraardsbergse scholen in treindossier

Dirk1
Ingezonden foto

Zoals eerder gemeld, loopt het nieuwe NMBS-Vervoersplan op verscheidene vlakken spaak voor de regio Dender-Pajottenland. Dirk overlegt momenteel met de NMBS-top om de belangrijkste twistpunten nogmaals aan te kaarten en op zoek te gaan naar een aanvaardbare oplossing voor beide partijen. Deze gesprekken verlopen positief, aanpassing zijn niet langer onbespreekbaar. Naast een rechtstreekse trein tussen Geraarsbergen en Brussel én het behoud van enkele vroege en late treinen, zet Dirk hoog in op de uurregeling van de schooltreinen van en naar Geraardsbergen.

Het is zo dat men in de nieuwe dienstregeling (die ingaat op 14/12/2014) weinig rekening heeft gehouden met onze schoolgaande jeugd. Zo zullen de leerlingen die via de lijn 123 (Edingen-Herne-Tollembeek-Galmaarden-Viane-Moerbeke-Geraardsbergen) reizen, niet langer om 8u11 aankomen in Geraardsbergen, maar om 7u36 (te vroeg) of 8u36 (te laat). Op woensdag zal de trein naar Lierde en Zottegem, in plaats van om 12u22, binnenkort reeds vertrekken om 12u05. Wie deze trein niet haalt, dient te wachten tot 13u05. Tot slot wijzigen ook de uren van de namiddagtreinen richting Edingen. Nu zijn er treinen om 15u49, 16u15 en 16u49. Vanaf 14/12/2014 wordt dit aangepast naar 15u24 en 16u24.
“Leerling die vanuit Edingen, Herne, Tollembeek, Galmaarden of Viane-Moerbeke naar Geraardsbergen reizen, hebben straks geen andere keuze dan een vroege trein te nemen en al om 7u36 aan te komen in Geraardsbergen. Dit betekent dat deze leerlingen zich nog een uurtje zullen moeten ‘bezighouden’ vooraleer het belsignaal weerklinkt. Vele scholen werpen dit op als een groot probleem voor komend schooljaar”, stelt Van der Maelen.
Van der Maelen contacteerde de scholen in Geraardsbergen om hen op de hoogte te stellen van de wijziging van de treinregeling en hun mening te vragen. “Het mag duidelijk zijn dat de nieuwe regeling van de ochtendtreinen via de lijn 123 op het meeste weerstand stuit bij de scholen. Maar ook de nieuwe uurregeling van de woensdagtreinen richting Lierde en Zottegem is geen geschenk voor de leerlingen. Amper tien minuten om de trein te halen is niet bepaald comfortabel. Tot slot komt er in de namiddag een trein minder richting Edingen, geen probleem voor de scholen, maar dat zorgt wel voor meer drukte aan het station.”
Het sp.a Kamerlid stapt binnenkort met de aanbevelingen van de Geraardsbergse scholen naar de NMBS-top. Een oplossing voor het probleem van de schooltreinen is niet onmogelijk, aldus Van der Maelen. “Beide partijen beseffen dat de schoolgaande jeugd niet de dupe mag zijn van een nieuwe treinregeling. We trachten komende weken tot een compromis te komen.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief