GERAARDSBERGEN - 100 Wielerwensen vervuld bij Eneco Tour

C21

GERAARDSBERGEN - 100 Wielerwensen vervuld bij Eneco Tour

Bel
Ingezonden foto

Tijdens de tiende editie van de Eneco Tour, welke vorige week plaats vond, heeft de organisatie van de grootste profwielerwedstrijd van de Benelux iedere dag dromen in vervulling laten gaan. Totaal zijn er ruim 400 wensen ingediend, waarvan er 100 in vervulling zijn gegaan.  Dit alles werd mogelijk omdat de wielrenners en hun ploegen graag meewerkten om deze wensen te vervullen. Filemon Wesselink maakte videoverslagen waarvan een compilatie is te zien op http://youtu.be/wviKJcFFJPE

Wensen die werkelijkheid werden
 
In Breda namen twee vrienden, Jos Kramer en Niek Verbakel het op de fiets tegen elkaar op. Dit alles op het officiële tijdrit parcours, waar de profwielrenners even later ook de strijd aangingen. De vrienden hadden elkaar uitgedaagd via Twitter. Uiteindelijk bleek Niek Verbakel de sterkste van de twee.
Kelly Steenland en  Brigit Berman hadden een heel ander soort droom. Zij wilden meer te weten komen over wielerfotografie en hebben een hele dag doorgebracht met de welbekende sportfotograaf Cor Vos, die hen alle kneepjes uit het vak heeft geleerd. Ook Vincent heeft alle kneepjes uit het vak geleerd. Hij heeft meegelopen met een Belkin mecanicien en van hem geleerd hoe de racefietsen optimaal geprepareerd worden.  De ploeg Belkin heeft nog meer dromen vervult, zoals het rondleiden van een aantal  wielerfans in de Belkin ploegenbus.
Het luiden van de bel, voor de laatste ronde van de koers, was ook een populaire wens. Tijdens de Eneco Tour hebben twee wielerfans de eer gehad om deze taak op zich te nemen. Dit gebeurde in zowel Geraardsbergen als op La Redoute.
Bijzonder waren de dromen die Leontien van Moorsel in vervulling liet gaan. Zij trainde een groep dames amateurwielrenners op La Redoute.  Ook gaf zij daar tactische tips aan de kleine Sil (9 jaar oud) tijdens het beklimmen van La Redoute. Hij zal namelijk volgend jaar deelnemen aan de Alpe d’ HuZes, (een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker).
Vrijwel iedere dag vond er een meet and greet plaats. Dit gebeurde op het moment dat de profwielrenners kwamen intekenen voor de wedstrijd van die dag. Erg populair waren Lars Boom en Tom Boonen, zij werden met hun brede glimlach regelmatig op de foto gezet door hun fans. Ook hebben vele fans mee mogen rijden in een volgwagen, waarbij zij deskundige uitleg kregen over de koers van ervaren ex- wielrenners.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief