Groei en vernieuwing centraal bij aftrap nieuwe schooljaar KA GERAARDSBERGEN

C21

Groei en vernieuwing centraal bij aftrap nieuwe schooljaar KA GERAARDSBERGEN

Kag_schoolleiding
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het schooljaar 2014-2015 zet volop in op vernieuwing. Maar liefst drie nieuwe richtingen schieten uit de startblokken, samen alvast goed voor een twintigtal nieuwe leerlingen. Nieuw vanaf het derde jaar is de opleiding Schilderwerk en decoratietechnieken, waar leerlingen niet enkel professioneel leren omgaan met verf en kwast, maar ook allerlei gespecialiseerde technieken worden aangeleerd voor het ontwerp en de afwerking van gebouwen en hun inrichting.

Verder start het KA in het derde jaar met de opleiding Techniek-wetenschappen en wordt in het vijfde jaar de richting Industriële ICT ingericht. De grotere nadruk op de technisch-wetenschappelijke vorming van onze jongeren past binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse regering, waar ook het KA ten volle voor gaat. Vanuit het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt weerklinkt de vraag naar techneuten en wetenschappers namelijk steeds sterker. Als ‘school van de toekomst’ beantwoordt het KA Geraardsbergen graag deze oproep. Speciaal voor deze opleidingen werd zelfs een nieuw gebouw opgericht, dat voor de gelegenheid de naam Techniekacademie meekreeg. Deze klassen werden voorzien van de modernste infrastructuur, zodat wij STEM-onderwijs van de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.

In de nieuwe complementaire modules ‘STEM-Engineering’ en ‘STEM-Science’ wordt vanaf het derde jaar leerstof aangeboden die zich toespitst op verschillende aspecten van wetenschap en techniek, dit zowel in ASO (o.a. in de richtingen Wetenschappen-wiskunde en Wetenschappen-sport) als TSO (Elektromechanica, Techniek-wetenschappen). Deze vakken leggen de nadruk op theorie in context, zodat leerlingen zich een beter beeld kunnen vormen van het nut van wetenschap en techniek voor de maatschappij, en de opties naar hoger onderwijs en arbeidsmarkt toe. Met behulp van een reeks uitgediepte modules (o.a. robotica, technisch tekenen, bouw, mechanica-elektriciteit, webdesign…) krijgen de leerlingen inzicht in de verschillende aspecten en toepassingen van STEM.

In het tweede semester richt het KA Geraardsbergen bovendien een heuse Techniekacademie in, waar toekomstige Einsteins en Da Vinci’s uit het zesde leerjaar reeds een voorsmaakje krijgen van de wondere wereld van de wetenschap en techniek. Via zorgvuldig uitgekiende projecten op woensdagmiddag laten experten uit het veld de kinderen proeven van de verschillende aspecten van STEM.

Ook voor de niet-wetenschappelijke richtingen blijft het KA vernieuwen. Nieuw in het lessenpakket zijn een aantal complementaire modules die zich toespitsen op de ontplooiing van specifieke vaardigheden bij onze leerlingen. Vakken zoals ‘Maatschappij en actualiteit’, ‘Journalistiek’ en ‘Projectwerk en onderzoeksvaardigheden’ leren de jongeren kritisch en analytisch denken, schrijven en spreken, terwijl kunst, cultuur en creativiteit aan bod komen in de modules ‘Esthetica’ en ‘Project Arts’.

Met andere woorden, het KA Geraardsbergen levert onderwijs met kwaliteitslabel voor elke leerling, en dit zowel in ASO, TSO als BSO.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief