GERAARDSBERGEN - Resultaten enquete Bib Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Resultaten enquete Bib Geraardsbergen

P_2021_20bib_20logo_20blauw

Uit een enquête die 855 gebruikers van de Geraardsbergse Bib hebben ingevuld, blijkt grote tevredenheid met de werking en de dienstverlening van de bibliotheek van Geraardsbergen. De klanten appreciëren vooral de collecties, speciaal de games en de tijdschriften. Men is tevreden met de uitleentermijnen en -gelden, alsook met de vlotte beschikbaarheid van de werken en de vele aanwinsten. Over het personeel heeft men niks dan lof: men wordt snel en vakkundig geholpen door vriendelijk en hulpvaardig personeel. Ook de website van de bib scoort goed en wordt veel gebruikt, zowel voor verlengingen, reservaties, opzoekingen als consultaties van activiteiten.

De bib biedt nu al veel diensten aan die de klanten op prijs stellen. Zoals een bericht ontvangen als de vervaldag nadert, of de inleverbus, wifi en zelfuitleen. Andere diensten, zoals een bib-café of boeken aan huis leveren, zijn niet haalbaar. Qua openingsuren wil men vooral dat de bib een hele zaterdag open is.

Het minst tevreden is men over het gebouw zelf. Dat vindt men niet uitnodigend, niet gezellig en moeilijk toegankelijk. Schepen Vangeyte: “Eind dit jaar start de afbraak van feestzaal De Lelie in de Denderstraat, waar de nieuwe bibliotheek gepland is. Die zal over enkele jaren een feit zijn. Het nieuwe gebouw kunnen we volop uitspelen als een aangename ontmoetingsplek. Dan zullen ook de openingsuren uitgebreid worden tot zaterdagnamiddag”.

Bibliothecaris Paul De Taeye voegt er nog aan toe dat met de resultaten van de enquête zeker rekening zal gehouden worden. Zo zullen de openingsuren binnenkort al meer klantvriendelijk gemaakt worden, zal men meer strips mogen uitlenen en verlengt de uitleentermijn van dvd-boxen. Ook wil de bib starten met aan de persoonlijke voorkeuren van de klant aangepaste nieuwsbrieven met nieuwe aanwinsten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief