GERAARDSBERGEN - Natuurpunt Boven - Dender met tal van najaarsactiviteiten

C21

GERAARDSBERGEN - Natuurpunt Boven - Dender met tal van najaarsactiviteiten

Untitled
 

De komende weken organiseert natuurpunt Boven – dender heel wat activiteiten. Zo start men op zaterdag 13 september, 9u00 - 12u30 met een werkvoormiddag in de Boelaremeersen.  Om plaats te maken voor een geplande populierenkap, mogen in de nieuw aangekochte percelen oude afsluitingen worden afgebroken.

Afspraakplaats: parking naast Pijlekaartstraat 72, Schendelbeke

Meer info bij Johnny Cornelis, 0474/58 08 38, johnny_cornelis@hotmail.com

 

Op zondag 14 september, 7u00 - 14u00 is er dan een visarendtocht in Harchies. Vogelwerkgroep Cinerea brengt een bezoek aan de moerassen van Harchies die tijdens de maand september een uitstekende kans bieden om Visarend waar te nemen. Daarnaast zijn hier ongetwijfeld ook nog talrijke andere watervogels te zien. Breng  boterhammen en een verrekijker mee.

Afspraakplaats: onderaan de Vesten, Geraardsbergen

Meer info bij Wouter Faveyts, 0479/27 32 78, wouter.faveyts@telenet.be 

 

Zondag 28 september is er dan  vanaf 7u30 de Natuurreservatentocht van De Padstappers. Wandelen via uitgestippelde wandellussen van 7, 10, 16, 18, 22, 26 of 32 km door o.m. het Ophasseltbos, Moenebroek en de Boelaremeersen. Vrij vertrek tussen 7u30 en 15u; aankomst tot 18u.

Afspraakplaats: Loodsen Derito, Brambroek, Ophasselt

Kostprijs: 1,5 € (1,1 € voor leden van de wandelfederatie)

Meer info op www.padstappers.be

 

Op zaterdag 4 oktober, 11u30 - 13u30 en 17u30 - 21u00 is kan je lekker eten op het eetfestijn van Natuurpunt Boven-Dender. Kom genieten van witte en zwarte pensen met appelmoes, vegetarische burgers met ratatouille of een boterham met hesp en rauwkost, begeleid door een streekbiertje, wijn of frisdrank. Je kan er ook het Iffraken proeven, het speciale tripelbier gebrouwen  door en voor Natuurpunt Boven-Dender. De opbrengst gaat integraal naar de verdere uitbouw van de natuurreservaten in Geraardsbergen, Lierde en Everbeek.

Afspraakplaats: Parochiale zaal, Grimmingeplein, Grimminge

Meer info bij Koen Steenhoudt, 0472/58 67 58, koen.steenhoudt@skynet.be

 
 

Tevens wil natuurpunt ook graag wat reclame maken voor volgende publicatie: 
 

De geschiedenis van Leefmilieu Geraardsbergen

In Gerardimontium, het tijdschrift van de Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis, is in het zomernummer een bijdrage verschenen over de oprichting en de prille werking van Leefmilieu Geraardsbergen, de voorloper van Natuurpunt Boven-Dender.

Het is het verhaal over het eerste lokale milieuprotest tegen de plannen voor de aanleg van autowegen in de streek van Geraardsbergen-Brakel, met daaruit voortvloeiend het onstaan van een milieugroep die een kwarteeuw op de barricades zal staan voor een betere leefomgeving. Het gaat over de pionierstijd waarbij ludieke protestacties de goegemeente deed opschrikken… Ook in de twee volgende nummers wordt nog teruggeblikt op “onze roots”.

Losse nummers van Gerardimontium zijn verkrijgbaar tegen 4 € in Geraardsbergen

(Standaard Boekhandel, Oudenaardsestraat 32 en Dagbladwinkel Koen, Lessensestraat 137),

in Overboelare (Creatief Vosje, Hogeweg 22A) en in Moerbeke (’t Boeketje, Edingseweg 297).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief