GERAARDSBERGEN - Krappe meerderheid maakt stad stilaan onbestuurbaar

C21

GERAARDSBERGEN - Krappe meerderheid maakt stad stilaan onbestuurbaar

Emma
Ingezonden foto

De sp.a-fractie verliet afgelopen dinsdag de gemeenteraadszitting. De Open VLD - CD&V - coalitie was immers opnieuw niet in de meerderheid. "Deze coalitie heeft een erg krappe meerderheid van 16 zetels op 31", klinkt het bij sp.a, "daardoor kan elk gemeenteraadslid van Open VLD of CD&V de werking van de stad blokkeren". Deze keer was het schepen Erwin Franceus die afwezig was.

De Open VLD - CD&V - coalitie heeft maar 16 zetels op 31 in de Geraardsbergse gemeenteraad. Telkens er één raadslid afwezig is, is er dus geen meerderheid om te besturen. "We pleiten er al van begin vorig jaar voor om de meerderheid uit te breiden", zegt men bij sp.a, "en nu blijkt inderdaad dat de stad stilaan onbestuurbaar wordt". De tweepartijencoalitie kan er in principe makkelijk een derde partij bijnemen. Het probleem is dat Open VLD en/of CD&V dan wellicht enkele schepenen moeten afstaan. "En dat ziet men niet zitten", meent men bij sp.a, "uiteindelijk is het gewoon een kwestie van postjes". Het stadsbeleid is daar helaas de dupe van.
Wat de hele zaak extra pijnlijk maakt, is dat de voorzitter van de gemeenteraad naar eigen zeggen al drie maanden op de hoogte was van het feit dat schepen Erwin Franceus dinsdag niet aanwezig zou zijn. Twee maanden geleden hadden de fractieleiders en de gemeenteraadsvoorzitter een onderhoud om afspraken te maken over de goede werking van de gemeenteraad, gezien de krappe meerderheid van de coalitie. "Toen heeft de voorzitter hier niets van gezegd", klinkt het bij sp.a, "terwijl hij tegelijk dure eden zwoer om meer respect te tonen voor de raad".
sp.a is van mening dat deze coalitie geen greintje respect heeft voor de gemeenteraad. "Terwijl dit het belangrijkste orgaan is binnen het stadsbeleid", aldus sp.a, "hierin zetelen immers de vertegenwoordigers die de kiezers hebben aangeduid!".
De sp.a-fractie kon het afgelopen dinsdag niet meer aanzien en verliet de gemeenteraadszitting. "Open VLD en CD&V moeten echt beseffen dat een stad als Geraardsbergen beter verdient", besluit men bij sp.a, "het bestuur van de stad onmogelijk maken omdat men vasthoudt aan een paar schepenmandaten is ongehoord".
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief