De dorpsraad van ONKERZELE maakte vervuilde verkeersborden schoon

C21

De dorpsraad van ONKERZELE maakte vervuilde verkeersborden schoon

692917_201410021919096906375
Foto: © Jimmy Godaert

De vervuilde en daardoor bijna onleesbare verkeersborden is voor de dorpsraad van Onkerzele een doorn in het oog. Om daaraan iets te doen en de werking van de dorpsraad beter bekend te maken bij de andere Onkerzelenaren, hielden ze een grondige opkuisbeurt van de borden. Dit was zeker aangewezen voor de reflecterende borden, want doordat die besmeurd waren, reflecteerden ze nog amper.

De dorpsraadmaakt nog andere plannen. Zo stelt voorzitter Hugo De Mulder samen met de andere raadsleden een enquête samen. Hierin wordt gepeild waar de inwoners destijds voor een huis in Onkerzele kozen, of er wel voldoende voorzieningen zijn in het dorp en of er prangende verkeersproblemen zijn. Ook onderzoekt de raad de noodzaak van een dorpshuis. Ook  is er een oproep om nog meer dorpelingen warm te maken om als vrijwilliger mee te werken aan de activiteiten die de dorpsraad organiseert.

Tenslotte brengt de dorpsraad ook ‘Onkerzelenaar opnieuw uit, een infoblaadje dat in 1914 voor het eerst verscheen en toen nieuwtjes van het front tot bij de dorpelingen bracht. Een eeuw later wordt de Onkerzelenaar opnieuw gedrukt. Het blad moet de Onkerzelenaars drie keer per jaar op de hoogte brengen van het reilen en zeilen binnen hun dorp.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief