KA GERAARDSBERGEN – Nieuwe opleiding Schilderkunst en Decoratietechnieken zet creativiteit in de verf

C21

KA GERAARDSBERGEN – Nieuwe opleiding Schilderkunst en Decoratietechnieken zet creativiteit in de verf

Dsc_0309
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op 1 september 2014 startte het KA Geraardsbergen met een gloednieuwe opleiding. Een enthousiaste groep derdejaars kozen voor de richting Schilderwerk en decoratietechnieken, waarin leerlingen niet enkel professioneel leren omgaan met verf en kwast, maar ook allerlei gespecialiseerde technieken worden aangeleerd voor het ontwerp en de afwerking van gebouwen en hun inrichting.

Tijdens de lessen wordt het verwerven van de nodige theorie (productkennis, verfmethodes etc.) en technische vaardigheden afgewisseld met opdrachten die bijdragen tot de ontplooiing van de individuele creativiteit van de leerlingen. Zo leren de jongeren tijdens ons bezoek enerzijds hoe ze een te schilderen muur correct moeten voorbereiden (plamuren, afschuren, …), terwijl ze tegelijk werken aan een kleurschildering rond onderwerpen zoals de Flintstones of Garfield. Hiervoor vertrekken de leerlingen van een prent op schaal, die nauwgezet wordt vergroot en ingekleurd.

Doria Castronovo is erg enthousiast over haar opleiding: ‘Ik wou dit heel graag doen,’ getuigt ze, terwijl ze zorgvuldig de verf mengt voor haar Garfieldproject. ‘Ik vind het creëren en afwerken van een muurschildering erg leuk’. Met vaste hand gaat ze vervolgens verder met haar werk. Het is duidelijk dat aan het KA Geraardsbergen elk talent – in dit geval letterlijk – in de verf wordt gezet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief