GERAARDSBERGEN - Cultuurprijs Geraardsbergen in de spotlights

C21

GERAARDSBERGEN - Cultuurprijs Geraardsbergen in de spotlights

Cultuurprijsgeraardsbergen
Ingezonden foto
 

Kunst en cultuur brengen mensen samen en doen de stad leven. Daarom organiseert de stad Geraardsbergen in samenwerking met de Cultuurraad voor het eerst opnieuw de Cultuurprijs Geraardsbergen. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: de vereniging, de individuele persoon en de cultuurvrijwilliger.

De Stedelijke Cultuurraad reikt deze prijs jaarlijks uit op het einde van het jaar aan diegene die zich in het verlopen werkingsjaar “op socio-cultureel vlak uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt of een uitzonderlijke of bijzondere prestatie heeft verricht met een ruime weerklank in of voor Geraardsbergen”.

Naast eeuwige roem worden de laureaten uit de drie categorieën beloond met een geldprijs en een bronzen beeldje, een ontwerp van kunstenaar Arnold De Cock. Dit gracieuze beeldje verwijst naar de muze, inspirator van de kunsten.

Met het toekennen van deze cultuurprijzen wil het stadsbestuur zijn waardering uiten over het culturele, sociale en vormende aspect van cultuuractiviteiten in Geraardsbergen. Het is meteen ook een aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Kandidaturen voor deze Cultuurprijs kunnen door iedereen – een natuurlijk persoon, een vereniging of de Cultuurraad – worden voorgedragen. Dit kan door het inschrijvingsformulier (te vinden op de stadswebsite) samen met 5 foto’s, cv en eventueel kort beeld- of geluidsfragment vòòr 30 oktober te bezorgen aan de Cultuurdienst. Alle kandidaturen worden door een jury (samengesteld uit leden van de Cultuurraad en deskundigen) onafhankelijk en objectief beoordeeld.

Op 5 december 2014 om 20 uur worden de cultuurlaureaten door de Cultuurraad bekendgemaakt. De huldiging en plechtige uitreiking van de prijzen gebeurt in de theaterzaal van de Kunstacademie. Iedereen is welkom, de toegang gratis.

Meer info en voorwaarden: www.geraardsbergen.be -> Cultuur, of op de Cultuurdienst, Vredestraat 1-3, 054 43 72 87 of cultuur@geraardsbergen.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief