IBM Belgium nodigt STEM-klas MS GERAARDSBERGEN uit!

C21

IBM Belgium nodigt STEM-klas MS GERAARDSBERGEN uit!

Groep
Ingezonden foto
 

In het kader van de wetenschapsweek die plaatsvindt de 4de week van oktober organiseerde IBM Belgium een atelier voor leerlingen om probleemoplossend te leren denken door gebruik te maken van robottechnologie en ICT.

In de 1ste workshop werden de LEGOrobots geprogrammeerd om een opdrachtenparcours af te leggen. Een robot laten rijden tot op 10 cm van de muur, laten achteruit rijden, draaien onder een bepaalde hoek, laten stoppen wanneer deze een zwarte streep herkent, …  alle commando’s werden door de leerlingen op de computer ingegeven en nadien gecheckt op het parcours.

Tijdens het 2de atelier leerden de leerlingen werken met het programma Scratch. Door blokjes grafisch te stapelen worden de bevelen door de computer uitgevoerd. Scratch is een computerprogramma dat gebruikt wordt om interactieve strips, muziekprogramma’s en spelletjes te maken. Voorbeelden genoeg: een kat muizen laten vangen, een aapje op zoek laten gaan naar bananen, … Dit programma kan gratis gedownload worden via scratch.mit.edu

De leerlingen van de middenschool kregen als afsluiter volgende opdracht:

Maak een programma dat de vleermuis laat vliegen terwijl ze de muisaanwijzer volgt. In de achtergrond hoor je een wolf huilen.

Dankzij IBM Belgium beleefden de Stemmers een hoogtechnologische studiedag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief