Padstappers GERAARDSBERGEN verwennen groot en klein met Sinterklaastocht.

C21

Padstappers GERAARDSBERGEN verwennen groot en klein met Sinterklaastocht.

Folder_sint_2014_voor

Op zondag 23 november staat wandelvereniging Padstappers Geraardsbergen vzw in voor de organisatie van de Sinterklaastocht. Opnieuw een gesmaakte wandeling bij heel wat deelnemers. Bij de inschrijving wordt elkeen al verwend met een leuke Sinterklaas attentie. Na het wandelen kunnen de kleinsten een pakketje afhalen. Tussen 14u en 16u kan dit zelfs bij de Sint in hoogst eigen persoon.

De organiserende vereniging staat borg voor zorgvuldig uitgepijlde omlopen. Ze leiden de wandelaar langs een aaaneenschakeling van diverse paadjes en wegeltjes door het glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen op de grens met het Pajottenland.  Met een start gelegen in Grimminge kan het alle kanten op. Deze keer kiezen we voor Waarbeke en Nieuwenhove. Beiden pareltjes waar de tijd wat stil is blijven staan en een streek die weinig wordt bewandeld.

Lichte klimmetjes zorgen ervoor dat het landschap voortdurend wisselt. Nu eens een vergezicht op de Oudenberg, wat later doemt de top van de Bosberg of de Congoberg op. In de verte de heuvels van het Pajottenland of het Pays des Collines.

Noteer alvast dat dit geen betonwandeling is, maar een natuurwandeling pur sang, zoals je ze bij de Padstappers gewoon bent. Het is alom bekend dat veld- en voetwegen en lang verloren gewaande paadjes steeds opnieuw opgezocht en gebruikt worden. Wie ooit bij de Padstappers wandelde ontdekte ongetwijfeld reeds opnieuw paadjes uit lang vervlogen tijden.

Zoals steeds is er keuze uit diverse uitgepijlde afstanden (7- 10-16-22-26 en 32 kilometer). Onderweg voorzien we een rustpost, waar men even tot rust kan komen bij een natje en een droogje. In de aankomstzaal wachten dan weer ovenverse mattentaarten , vers gebakken pannenkoeken, een verwenkoffie een frisdrank of een fris biertje.

Vertrek en aankomst zijn voorzien in de Parochiezaal van Grimminge, Grimmingeplein, Grimminge. Wie met de trein wenst te komen kan worden opgehaald in Geraardsbergen, vooraf een seintje op 054/41 07 49 is noodzakelijk.

Inschrijving bedraagt € 1,50. Leden van een erkende wandelvereniging betalen € 1,10.

Starten kan vrij tussen 8u en 15u – aankomen kan tot 18u.

We hopen u dan ook te mogen begroeten en wensen u nu reeds heel wat wandelgenot in dit stukje Geraardsbergen.

Voor meer info: www.padstappers.be of info@padstappers.be of  0479/41 09 20 (Kurt MARTENS).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2014
Jimmy Godaert
Jimmy godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief