Kenneth De Smet uit GERAARDSBERGEN nam deel aan de Student Research Conference 2014

C21

Kenneth De Smet uit GERAARDSBERGEN nam deel aan de Student Research Conference 2014

Foto-delft-conferentie
Ingezonden foto
 

Masterstudent Economie presenteert bachelorproef aan Universiteit Delft Onlangs vond aan de Technische Universiteit van het Nederlandse Delft de ‘Student Research Conference 2014’ plaats. Dat is een conferentie waarop geselecteerde studenten uit Nederland en Vlaanderen hun bachelorproef mochten presenteren. Met Kenneth De Smet (24) was ook een student Economische Wetenschappen (UGent) uit  Geraardsbergen van de partij. Samen met zijn medestudenten Jennifer Norga en Marieke Van Hecke gaf hij een presentatie over specialisatie in het secundair onderwijs.

Een beoordelingscommissie bestaande uit wetenschappelijke experts beoordeelde de inzendingen en selecteerde de beste papers. Het werk van Kenneth De Smet en zijn medestudenten Economische Wetenschappen van de Faculteit Bedrijfskunde en Economische Wetenschappen aan Universiteit Gent haalde de uiteindelijke selectie van 70 van de 165 inzendingen. Kenneth, Jennifer en Marieke mochten in het Nederlandse Delft dan ook hun paper met als titel ‘Specialisatie in het Secundair Onderwijs: Een Goede Zaak?’ voorstellen aan de hand van een PowerPointpresentatie en maakten zo kans op de prestigieuze ‘Student Research Award’ ter waarde van 1500 euro. Die prijs in de wacht slepen, lukte uiteindelijk niet, maar hun deelname mag toch als een knappe en bijzondere prestatie worden beschouwd. De drie studenten krijgen hoe dan ook een eerste wetenschappelijke publicatie in de SRC-bundel van de VSNU, vereniging van Nederlandse universiteiten.

Oud-student KA Geraardsbergen

Kenneth De Smet (24) uit Overboelare studeerde in 2008 af aan het KA Geraardsbergen in de richting Latijn-Wiskunde en behaalde vervolgens een Masterdiploma Bedrijfspsychologie aan Universiteit Gent. Na die studie opteerde hij nog voor een bijkomende opleiding Economische Wetenschappen. Vorig jaar schreef Kenneth als bachelorstudent – intussen master – met twee medestudenten een bachelorproef over specialisatie in het secundair onderwijs. De bachelorproef behandelt de vooropgestelde onderwijshervorming van voormalig minister van onderwijs Pascal Smet. Het concentreerde zich op tracking ofwel het indelen van studenten in verschillende richtingen. Er werd meer bepaald nagegaan of onderwijs leerlingen vroeg dan wel laat dient in te delen. Daarnaast werd beleidsadvies met betrekking tot studie-oriëntatie meegegeven. Op aangeven van promotor dr. Stijn Baert (UGent) werd de paper ingezonden voor de ‘Student Research Conference’ in het Nederlandse Delft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief