Jacqueline Galant (MR), federaal minister van Mobiliteit op werkbezoek in GERAARDSBERGEN

C21

Jacqueline Galant (MR), federaal minister van Mobiliteit op werkbezoek in GERAARDSBERGEN

709354_201412081606036091594
Foto: © Jimmy Godaert
 

Maandagnamiddag was Jacqueline Galant (MR), federaal minister van Mobiliteit  op werkbezoek in Geraardsbergen.

Dit bezoek kaderde  in de realisatie van het masterplan ‘stationsomgeving’ en de steun die ze er aan wil geven. Het plan stelt een vernieuwing van de stationsomgeving met een parkeertoren voor , maar zit al jaren in een studiefase. Door de steun van de minister hoopt de stad Geraardsbergen sneller te kunnen starten met het uitvoeren van dit project.

Tijdens haar werkbezoek, overigens haar eerste aan een Vlaamse stad, zei de minister dat dit is een belangrijk project is waarbij een station fungeert als knooppunt van diverse mobiliteitsstromen zoals trein, bus, fiets en auto.

Burgemeester Guido De Padt pleitte bij minister Galant voor een versnelde uitvoering van een ‘lightversie’ van het masterplan met het optrekken van het parkinggebouw met drie parkeerlagen en het voorziene busstation onderaan.

Dat het station van Geraardsbergen en de omgeving grijs en grauw oogden kon minister Galant zelf vaststellen. Na elf jaar onderhandelen tussen De Lijn, de NMBS, Infrabel en de stad  met als resultaat ‘het  masterplan’ blijft het wachten op de uitvoering ervan. Hopelijk kan minister Galant het tij doen keren en  zal er bij de NMBS een budget  kunnen vrijgemaakt worden om het project binnen de 5 jaar te realiseren. Daarvoor is 15 miljoen euro nodig.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief