GERAARDSBERGEN - Judoka Ilse Heylen derde op de African Open van Tunis

C21

GERAARDSBERGEN - Judoka Ilse Heylen derde op de African Open van Tunis

20150117_170739
Ingezonden foto
 

Op de African Open van Tunis (TUN) heeft Ilse Heylen haar seizoensstart niet gemist. Ze behaalt er haar 47e internationale medaille op een toptornooi! 

Omwille van haar wereldranking was Ilse vrijgesteld van deelname aan de 1e ronde. In de 2e ronde ontmoette ze de Britse Kelly Edwards.  De meest gevaarlijke aanval van de kamp plaatst Ilse al in de aanvangsfase van de kamp. Net geen score, maar het zorgt er wel voor dat de Britse enkel nog aan verdedigen denkt. Het zal haar twee strafpunten kosten en Ilse plaatst zich voor de halve finale tegen Petra Nareks (SLO).

Tot 1 minuut van het einde staan de bordjes in evenwicht, elk 1 strafpunt. Plots acht de scheidsrechter het noodzakelijk om Ilse een straf toe te kennen. Reden: onbekend! Ilse neemt dan iets meer risico’s en het gevolg hiervan is dat bij de volgende grondfase Nareks een verwurging kan aanzetten. Ilse tot opgave gedwongen en meteen verwezen naar de kamp om het brons.

 Hiervoor had ex-Europees kampioene Pénélope Bonna, na een Frans onderonsje tegen Lucile Duport, zich reeds geplaatst.  Een heuse topaffiche voor ‘maar’ een bronzen medaille op een African Open. We zien echter een andere Ilse op de mat verschijnen als de 2 wedstrijden hiervoor. Meer initiatief, meer aanvallend ingesteld. Bonna heeft geen oplossing en krijgt doorheen de wedstrijd dan ook terecht 2 strafpunten aangesmeerd. Op het einde van deze kamp maakt Ilse het dan ook nog eens prachtig af met een schitterende armklem. Dit resultaat geeft zonder meer vertrouwen voor de toekomst. In de finale pakt de Sloveense Nareks autoritair het goud tegen de sterke Finse Jaana Sundberg.

Podium African Open Tunis 17 januari 2015: 1. Petra Nareks (SLO), 2. Jaana Sundberg (FIN), 3. Ilse Heylen (BEL) en Aurelia Issoumaila (FRA).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief