GERAARDSBERGEN - N-VA vraagt meer aandacht voor BlueAssist

C21

GERAARDSBERGEN - N-VA vraagt meer aandacht voor BlueAssist

Glenn_bogaert
Ingezonden foto

OCMW-raadslid Glenn Bogaert (N-VA) vraagt stad en OCMW om de handen in elkaar te slaan om het BlueAssist-icoon te promoten bij de bevolking. “Het gaat om een internationaal erkend icoon dat mensen met een verstandelijke beperking, beginnende dementie of een taalbarrière helpt om een eenvoudige vraag te stellen aan een medeburger. In Geraardsbergen stonden er nog maar 7 mensen geregistreerd als BlueAssistant en dat kon dus veel beter. Intussen zijn we al met 8 want ik heb mijzelf ook geregistreerd”, zegt Bogaert.

Vlaanderen telt ruim 660.000 personen die het moeilijk hebben met het lezen of met het formuleren van een eenvoudige vraag. BlueAssist helpt deze mensen om zelfstandiger te leven. “Dankzij het herkenbaar logo zijn ze niet langer afhankelijk van een begeleider om zelfstandig de bus te nemen of alleen boodschappen te doen. Ze vragen namelijk hulp aan burgers in directe hun omgeving”, vertelt N-VA-raadslid Glenn Bogaert. “Er bestaan momenteel drie BlueAssist-instrumenten: BlueAssist-Kaartjes, de BlueAssist-app en BlueAssist op Cloudina (verzameling van apps). Via een kaartje of een app op de Smartphone kunnen ze een eenvoudige vraag stellen zoals bijvoorbeeld ‘Aan welke halte moet ik afstappen?’, ‘Hoe kan ik veilig oversteken?’, ‘Kan ik hier een nieuwe ID aanvragen?’ aan een toevallige voorbijganger die wil helpen.”
Systeem bekendmaken
Glenn Bogaert stelde vast dat er in Geraardsbergen nog maar 7 mensen officieel geregistreerd stonden als BlueAssistant en dat vindt hij te weinig. “Al meer dan 16.000 hebben zich op de website ‘www.blueassist.eu’ aangemeld als BlueAssistant en zijn dus bereid personen met een beperking een handje te helpen. Het systeem is in Vlaanderen evenwel nog niet voldoende bekend en ook in Geraardsbergen is er duidelijk nog werk aan de winkel. Vanuit die optiek vraag ik stad en OCMW om te bekijken hoe zij het systeem bekend kunnen maken bij de burgers, maar ook bij stadsdiensten, politie en brandweer. Het zou fantastisch zijn als we meer inwoners van onze stad bereid vinden om mensen met een BlueAssist-vraag die het moeilijk hebben om informatie te begrijpen of zelf begrepen te worden een handje te helpen. Zelf heb ik alvast het goede voorbeeld gegeven en zo ben ik nummer 16.518”, besluit Bogaert.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief