GERAARDSBERGEN - Speelplein Guustje stelt nieuwe jaarwerking voor jongeren met een beperking voor

C21

GERAARDSBERGEN - Speelplein Guustje stelt nieuwe jaarwerking voor jongeren met een beperking voor

Img_1522
Ingezonden foto
 

Speelplein Guustje  stelde zijn nieuwe werking ‘Binnenstebuiten’ voor. ‘Binnenstebuiten’ is de nieuwe jaarwerking van Speelplein Ondersteboven, een speelplein voor kinderen met een beperking. Speelplein Ondersteboven heeft reeds een jaarwerking die buiten de speelpleinperiodes  om de twee maand samenkomen met de kindjes om een leuke activiteit te doen op een zaterdagnamiddag. Dit aanbod is echter voornamelijk gericht op jongere kinderen.

‘Binnenstebuiten’ werd opgericht in samenwerking met Lindsay Temmerman om tegemoet te komen aan de noden van jongeren vanaf 15 jaar met een fysieke en/of mentale beperking. Lindsay Temmerman is leerkracht in De Mozaiëk in Geraardsbergen, een school voor buitengewoon lager onderwijs. Lindsay speelde al even met dit idee en contacteerde de jeugddienst om een samenwerking aan te gaan.

 ‘Binnenstebuiten’ is een jaarwerking specifiek voor kinderen met een fysieke en/of mentale beperking vanaf 15 jaar die onmogelijk zonder ouders eens op stap kunnen gaan. ‘Binnenstebuiten’ wil deze jongeren de kans bieden om zonder ouders eens naar een film te gaan kijken, iets gaan eten,… Verder wil ‘Binnenstebuiten’ op deze manier de ouders eens een avondje vrij gunnen. Het is een niet te onderschatten taak om een jongere met een fysieke en/of mentale beperking op te voeden.

Jongeren die les volgen in het buitengewoon secundair onderwijs, dienen zich hiervoor buiten onze stad te verplaatsen. Hierdoor verliezen ze de contacten met hun leeftijdsgenoten uit de klas, waardoor sommigen dreigen te vereenzamen. Met dit initiatief willen we hen helpen om vrienden te maken of niet sociaal geïsoleerd te raken.”, zegt Schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.

‘Binnenstebuiten’ komt een eerste keer samen op 30 mei 2015 en zullen dan samen een filmpje gaan kijken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief