GERAARDSBERGEN - Opening toeristisch seizoen werd een schot in de roos

C21

GERAARDSBERGEN - Opening toeristisch seizoen werd een schot in de roos

Dsc_2051
Foto: © Jimmy Godaert
 

De opening van het toeristisch seizoen lokte gisteren heel wat volk naar de Markt. De dag begon met een schenking van een plunje aan het Manneken - Pis door de reuzengilde. Het Manneken werd omgetoverd in reuzin Gerarda. Vervolgens ging het kapittel van de broederschap van de Geraardsbergse Mattentetaart door. Willy Naessens en Marijn De Valk traden toe de broederschap met nog tal van andere prominenten

Naar aanleiding van de ‘Dag van de Mattentaart’  die geïntegreerd werd in de opening van het toeristisch seizoen waren er demo’s mattentaarten bakken. Ook werden de logies in Geraardsbergen en alle stadsactiviteiten in de kijker gezet. Er was eveneens een bellemanwedstrijd.

Ook de  wandelclub “De Padstappers” trokken met hun Mattentaartentocht meer dan 5000 wandelaars naar de binnenstad.

Hoogtepunt van de dag was het huwelijk van de reuzen Goliath en Gerarda, die elkaar het jawoord gaven in het bijzijn van dochter Kinneke Baba als bruidsmeisje, de reus Vaantjesboer uit Halle en reus Baudouin IV uit Ath als getuigen en honderden toeschouwers. Schepen van burgelijke stand Kristin Vangeyte stond in voor de burgerlijke trouw en de  deken leidde de kerkelijke ceremonie in. Achteraf was er een huwelijksreceptie waarbij reus Vaantjesboer op Duivelsbier trakteerde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief