GERAARDSBERGEN - Sp.a politicus verkrijgt aanpassing Vervoersplan na brief aan NMBS-top

C21

GERAARDSBERGEN - Sp.a politicus verkrijgt aanpassing Vervoersplan na brief aan NMBS-top

Dirk1
Ingezonden foto

Het nieuwe Vervoersplan van de NMBS trad op 14 december 2014 in voege. Sindsdien verzamelde sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen alle opmerkingen van Geraardsbergse treinreizigers en legde deze eind februari in een uitgebreide brief voor aan de NMBS-top. “Ik heb de NMBS gewezen op de tekortkomingen in haar Vervoersplan voor onze regio en heb ook zelf oplossingen aangeboden.

Net als voor de invoering van het Vervoersplan zijn we constructief te werk gegaan.” Met resultaat, want sinds 13 april heeft de NMBS enkele gerichte wijzigingen doorgevoerd. “Allereerst was er de te beperkte samenstelling van de treinen in de ochtendspits tussen Denderleeuw en Brussel. Elke ochtend moesten er reizigers rechtstaan, het was een gevecht om een zitplaatsje te bemachtigen.” De samenstelling werd recentelijk aangepast van 2 naar 3 treinstellen. “Een groot verschil. Nu merk je dat iedereen kan zitten en dat is toch het minste wat je mag verwachten, zeker gezien we reeds aan comfort hebben ingeboet door het schrappen van de rechtstreekse treinen.” Een tweede punt op de lijst van ergernissen was de verbinding Kortrijk-Geraardsbergen. “Vooral dan de overstap in Zottegem, men moest daar elke ochtend 20 minuten wachten omdat er geen aansluiting voorzien was. Aan dit probleem werd verholpen door twee piekuurtreinen een tweetal minuten langer te laten wachten en zo de aansluiting te voorzien.”
Tot slot werd ook de aansluiting in Geraardsbergen van de treinen uit Ath met deze richting Schaarbeek geoptimaliseerd. “Allemaal positieve bijsturingen die een verschil maken voor de Geraardsbergse pendelaar. Ik heb het gevoel dat deze wijzigingen het nieuw vervoersplan wat verteerbaarder gemaakt hebben. Na een slechte start vertonen de laatste stiptheidsresultaten een positieve trend. Niettemin sta ik nog steeds open voor alle opmerkingen van reizigers uit onze regio om het comfort voor onze pendelaars te verbeteren.”
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024

archief