Verbroedering tussen GERAARDSBERGSE Muur en de Italiaanse Muro in de maak

C21

Verbroedering tussen GERAARDSBERGSE Muur en de Italiaanse Muro in de maak

746465_201505121608240223155
Foto: © Jimmy Godaert
 

Het Italiaanse San Pietro di Feletto en Geraardsbergen hebben allebei iets gemeen met de wielersport . Beide steden bezitten elk een bekende ‘wielermuur’. Reden genoeg voor beide steden om een broederschap te overwegen.

 San Pietro di Feletto is een stadje in het noorden van Italië en telt zo’ n 5000 inwoners.  Net zoals Geraardsbergen is het  bekend omwille van toerisme en de wielersport. Het stadje  bezit ook een muur, de Muro di ca’ del Poggio, die een hellingsgraad van 19% heeft. Deze helling  wordt binnenkort beklommen tijdens de Ronde van Italië.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) ontving op het stadhuis  een Italiaanse delegatie geleid door burgemeester Loris Dalto. Beide heren ondertekenden daar een overeenkomst tot verbroedering en er werden geschenken uitgewisseld.

Guy Dobbelare , de gekende UCI wedstrijdcommissaris uit Geraardsbergen lag aan de basis van dit initiatief. Bij een Italiaanse wielerwedstrijd ontmoette hij een collega Celeste Granziera, die opschepte over zijn ‘Muro’. Guy wees hem erop dat er in Geraardsbergen een dergelijke  ‘Muur’ bestaat en dit leidde nu tot het ondertekenen van de intentieverklaring tot jumelage.

Tijdens de ontmoeting van beide stadsbesturen werd ook het verdwijnen van de Muur uit de Ronde van Vlaanderen aangekaart. Nu er een mogelijke verbroedering tussen de Muursteden zit aan te komen, voelt het stadsbestuur zich gesterkt  om bij de Ronde organisatie te pleiten voor een terugkeer  van de helling in de wielerwedstrijd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief