GERAARDSBERGEN - Karmelieters gaan ondernemende toer op

C21

GERAARDSBERGEN - Karmelieters gaan ondernemende toer op

Img_20150521_101847
Ingezonden foto
 

De derdejaars uit de economische richtingen van het Karmelieten gingen de ondernemende toer op.  Eind oktober begonnen zij aan de voorbereidingen voor het oprichten van hun eigen onderneming.  Ze creëerden een naam en een logo voor hun onderneming, gingen op zoek naar een aantrekkelijk product, contacteerden een geschikte leverancier , kochten hun producten aan, voerden promotie en zo veel meer.

Het feit dat ze enkel streekproducten, ecologische producten of fair-trade producten mochten verkopen, zorgde voor een extra uitdaging. Na een grondige brainstorming, rezen de ondernemingen één voor één uit de grond. Één van deze startende ondernemingen was Ecobreak. Zij introduceerden zich op de markt als onderneming die enerzijds hervulbare accordeonflessen en anderzijds een handig, ecologisch opbergsysteem voor boterhammen aanbood. Verder hadden we bijvoorbeeld ook de onderneming (H)Eerlijk!. Zij stortten zich op de verkoop van de Geraardsbergse mattentaart en lekker fruitsap.

Tijdens twee verkoopmomenten kregen de leerlingen de kans om hun producten te verkopen. Hun uitstekende inzet zorgde voor een geslaagd resultaat! Samen maakten ze  maar liefst 850 euro winst. Deze winst schonken ze met veel plezier aan de Jozefietenscholen in Afrika. Pater Willibrord, die de leerlingen reeds informeerde over zijn project, kwam het geld persoonlijk in ontvangst nemen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief