GERAARDSBERGEN - Wedstrijd Rookvrije Klassen beloont deelnemers

C21

GERAARDSBERGEN - Wedstrijd Rookvrije Klassen beloont deelnemers

Img_2000
Ingezonden foto
 

De Klas 1A het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen kreeg op 28 mei Annemieke en Rozemieke uit het stripverhaal van Jommeke op bezoek. Ze overhandigden een diploma in het kader van de wedstrijd Rookvrije klassen.

Elk jaar sterven in ons land 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. En 2.000 als gevolg van passief roken. Dat cijfer ligt dertig maal hoger dan de 715 verkeersdoden die dagelijks in het nieuws komen. De sigaret is een stille doder.

‘De bewustmaking van de schadelijke gevolgen van het roken moet vanaf jonge leeftijd beginnen’, vertelt schepen van Sociale Zaken en Welzijn David Larmuseau. ‘In oktober 2014 gingen in Vlaanderen bijna 200 secundaire scholen en 1.500 klassen de uitdaging aan om zes maand minstens 90% rookvrij te blijven. Dit initiatief wordt mede ondersteund door Logo Dender vzw.

De deelnemende klassen sloten een contract af om 6 maanden rookvrij te blijven en registreerden het aantal rokers op drie tijdstippen tijdens het schooljaar. Bij het derde registratiemoment bleek drie op de vier deelnemende klassen aan deze norm te voldoen.’

In het Technisch Instituut Sint-Jozef (TISJ) in Geraardsbergen haalden de vier deelnemende klassen de doekstelling. Op basis van de creatieve inzending en de behaalde eindscore werd de klas 1a gekozen als winnaar. Deze klas kreeg donderdag 28 mei 2015 bezoek van de stripfiguren Annemieke en Rozemieke, uit het stripverhaal van Jommeke. Zij overhandigden een diploma en een mooie prijs.

Dit initiatief kaderde in de ‘werelddag zonder tabak’ op 31 mei.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief